play_circle_outline youtube
Amerikanske Pandekager Opskrift Gasgrill 2
Amerikanske Pandekager Opskrift Gasgrill 1

Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager smager fantastisk, og hvem kan ikke altid spise en pandekage? Udfordringen er normalvis, at det godt kan tage noget tid at få stegt pandekagerne en ad gangen på en almindelig pande – men hvis du bruger en stegeplade, kan du rask væk lave seks amerikanske pandekager ad gangen, og så går det lige pludselig hurtigt.

De amerikanske pandekager er lidt højere og mere fyldig i konsistensen end den klassiske pandekage og passer perfekt til brunch eller som en eftermiddagsdessert.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Dessert
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Sådan gør du


Dejen:

  1. Smelt smørret, men sørg for, at det ikke bliver brunt.
  2. Bland smørret sammen med mælk, æg og sukker i en skål eller røremaskine. Pisk det godt sammen.
  3. Tilføj vaniljesukker, bagepulver og salt.
  4. Kom melet i lidt efter lidt, indtil du får en jævn masse.

Grillen:

  1. Kom stegepladen i grillen og varm den op i ca. 10 min. Brug gerne direkte varme ved at tænde brænderen under stegepladen. Grillen skal gerne være omkring 200 °C.

Tilberedning på grillen

  1. Kom lidt smør eller fedtspray på pladen.
  2. Hæld evt. din dej op i en kande, så den er nem at hælde på stegepladen.
  3. Hæld dej på stegepladen ved at lav dej-klatter på omkring 12 cm i diameter.
  4. Grill pandekagerne i ca. 2 min. på hver side. Husk altid at lukke låget, så grillen holder sig varm. På den store Napoleon stegeplade er der plads til seks pandekager ad gangen. Kom en anelse nyt smør på, hver gang du starter på en ny omgang pandekager.

Print opskriften

arrow_upward