x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

BBQ Cheeseburger

query_builder 30 min.
face 2  personer
Gas
Lettere
Sådan gør du:
CHUTNEY OG BØFFER
  1. Lav først en chutney ved at hakke soltørrede tomater, grillet squash og cornichoner i skiver. Kom det hele i en skål og tilsæt olie fra tomaterne til du synes, konsistensen passer. Og så er din chutney ellers på plads.
  2. Form og krydr bøfferne med BBQ krydderi eller en god rub (pssst… en rub er en blanding af tørrede krydderier)
GØR GASGRILLEN KLAR
  1. Hvis du vil lave burgeren på Napoleon Kul- og Røgbakke (og det kan vi anbefale), så er det nu, den skal på grillen. Fjern Sear Plates og læg bakken direkte oven på brænderørene. Hæld kul på og tænd brænderne under bakken på max. Sørg for at grilllåget er åbent. Efter omkring 10 minutter (det kan svinge fra grill til grill) er kullene forholdsvis hvide og dermed klar. Gør grillen klar til direkte varme med kull i den ene siden af grillen og hav en kold zone i den anden side af grillen.
  2. Hvis du ikke har en Kul- og Røgbakke så gør du grillen klar til direkte varme i ca. 2/3 af grillen.
LAV DINE GLASEREDE LØG
  1. Sæt din wok på grillen – enten kullene, brænderen, sideblusset eller Sizzle Zone.
  2. Mens wokken bliver godt varm, skærer du løgene ud i ringe.
  3. Tilsæt en klat smør når wokken er så varm, at smørret syder med det samme.
  4. Tilsæt derefter løg. Svist dem let og hæld balsamico i wokken.
  5. Lad det hele koge ind og tilsæt honning
  6. Sæt wokken til side til senere. Dine glaserede løg behøves nemlig ikke være varme når de spises og så har du god tid til at lave resten til din burger.
SVIN OG KO PÅ GRILLEN
  1. Sæt din pande (fx en Sizzle Pande) på grillen og varm den op. Kom bacon på, når panden er varm, og grill dine bacon sprøde.
  2. Mens din bacon bliver sprød, skal bøfferne grilles. Grill dem direkte over kullene i 2-3 minutter på hver side. Læg mærke til de fede grillstreger bøfferne får, når du bruger Kul- og Røgbakken. Det er cool!
  3. Når bøfferne er næsten færdige lægger du 1-2 skiver cheddar ost på hver bøf og flytter bøfferne til den ‘kolde zone’ på grillen.
  4. Sidste skridt er at grille bollerne. Det gør du let på grillens varmehylde. Når de er færdige tages de af grillen.
BBQ CHEESEBURGEREN SAMLES
  1. Skær burgerbollerne over.
  2. Smør mayo på hver side.
  3. Smør godt med chutney på den nederste af begge boller.
  4. Læg dine bøffer med ost oven på chutneyen.
  5. Put dine glaserede løg oven på osten.
  6. Nu er klokken blevet bacon og du fordeler naturligvis skiverne efter fortjeneste.
  7. Vær gavmild med ketchup, smid overbollen på og voilá! To stk dreamy, grattet BBQ Cheeseburger er klar til indhalering!

Findes der noget bedre end en grillet burger med lækre bøffer, godt med ost, masser af bacon og lidt gratværk? We think not! Der kræves lidt indkøb men det meste har du i køleskabet allerede, og så er opskriften selvfølgelig let og hamrende lækker. Alle ingredienser kan vanen tro købes i din lokale dagligvarebutik. Opskriften her er til 2 burgere.

Læs mere
I videon har vi leget med
  • Napoleon Rogue, R425

    Med kvalitetsgrill som Rogue-serien fra Napoleon kan du roligt invitere familien og dine nye naboer på en hyggelig aften i baghaven. Den kompakte grillserie har plads til alt fra pølser, bøffer og store stege, og...

    Se mere her
Se Ingredienser
  • 500 g hakket god oksekød
  • 2 burgerboller
  • 4 skiver cheddar ost (du kan evt. nøjes med 2)
  • 6 skiver bacon
  • 2 løg (almindelige eller rødløg)
  • 20 g smør
  • 2 spsk. rød balsamico
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 5 cornichoner (du finder glasset ved siden af de syltede agurker)
  • ¼ grillet squash
  • ½ dl soltørrede tomater med lidt olie
  • 1 dl krydret mayo (fx Hellmann eller hjemmelavet)
  • Ketchup

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores BBQ Cheeseburger har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser