x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Bøf på Sizzle Zone

query_builder 15 min.
face 2  personer
Gas
Lettere
Sådan gør du:
Gør bøfferne klar
  1. Først tager du dine bøffer eller steaks ud af køleskabet i god tid – minimum 30 minutter inden du vil grille dem. Derved får kødet får stuetemperatur.
Tænd din Sizzle Zone
  1. Når kødet er blevet tempereret, smører du lidt madolie på grillristen på din Sizzle Zone.
  2. Tænder for din Sizzle Zone, så den bliver godt varm - det går stærkt!
Grill dine bøffer
  1. Giv dine bøffer godt med flagesalt og peber på begge sider.
  2. Når grillristen er rygende varm, lægger du bøfferne på. Vær opmærksom for det går lynhurtigt med at få din Sizzle Zone varm.
  3. En god tommelfingerregel for en rød-til-medium-grillet bøf er, at den skal have samme antal minutter på hver side, som bøffen er tyk i centimeter. Så hvis bøffen er 3 cm tyk, så skal bøffen have ca. 3 minutter på hver side og det gælder også, når du griller bøffer på din Sizzle Zone.
  4. Når bøfferne har fået halvdelen af tiden på hver side, så skal du vende den 90 grader og placere den et nyt sted på risten for at få de flotte grillstreger. Det er ren kosmetik men ser lækkert ud.
  5. Når bøfferne har fået lige så mange minutter på hver side, som den er tyk i centimeter, så er den rød til medium. Hvis du gerne vil have at bøffen bliver medium til gennemstegt så er det nu, du skal lægge den ind på indirekte varme inde i grillen. Der skal den have ca. 4 minutter per cm, den er tyk. Så er den medium til gennemstegt. Da varmen er indirekte behøver du ikke vende bøffen, så du kan roligt lade den ligge i ca. 8 minutter på samme side, hvis bøffen er 2 cm tyk.
  6. Tag bøfferne af grillen og lad dem hvile i lige så mange minutter, som de har stegt på grillen.
  7. Kast et ekstra skud flageslat på inden servering.

Det er hamrende sjovt at lege med en Sizzle Zone. Temperaturerne bliver hurtigt høje og når der drypper saft og fedt ned på det keramiske varmelegeme så skyder flammerne op og kysser kødet. Når du bruger din Sizzle Zone så er det en god ide at holde øje med den for det går rigtig hurtigt. Hvis det blæser meget, så kan Sizzle Zonen gå ud ligesom på et almindeligt sideblus, så overvej vejret inden du begynder at klargøre grillen til aftensmaden.

 

Læs mere
I videon har vi leget med
  • Napoleon LEX, LEX485 rustfri stål

    LEX fra Napoleon giver plads til at eksperimentere med nye og spændende opskrifter. Med features som iGlow Light i kontrolknapper, lynhurtig høj varme, keramisk infrarød bagbrænder kan du sige farvel til den tra...

    Se mere her
Se Ingredienser
  • 2 stk. bøffer eller steaks
  • Flagesalt
  • Peber
  • Lidt madolie

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores grillede bøffer på Sizzle Zonen har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser