x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Brisket

query_builder 8 t. 20 min.
face 4  personer
Bronson Træpille
Let
Sådan gør du:
Start grillen
  1. Indstil grillen på 107 grader og mens den kommer op i temperatur, gør du din brisket klar
  2. Vi bruger Traeger kirsebær træpiller men du kan jo bruge din egen favorit.
Gør din brisket klar
  1. Trim kødet for overflødigt udvendigt fedt. Der må godt være lidt fedt for det giver en god smag men fjern det værste.
  2. Put godt med rub på kødet - på begge sider. Vi bruger vores Traeger Beef Rub, som er fantastisk til brisket men hvis du har en anden favorit, så kan du jo bruge den.
Grill din brisket
  1. Læg kødet i grillen.
  2. Sæt termometeret deri og grill kødet indtil det har en kernetemperatur på 77-78 grader. Det tager ca. 6 timer. Sørg for at spidsen af spyddet rammer ca. midten af kødet.
Pak kødet ind
  1. Når kødet har en kernetemperatur på 77-78 grader, så skal det pakkes ind. Vi bruger Traegers Slagterpapir men du kan også bruge stanniol. Fordelen ved slagterpapir er at kødet kan ånde mens der holdes på safterne. I stanniol vil kødet koge med safterne men det kan nu sagtens gå.
  2. Læg to skiver smør ind til kødet og luk papiret sammen.
  3. Sæt termometeret ind i kødet igen - gennem slagterpapiret - og sørg for ca. at ramme midten på kødet.
Så er din brisket klar
  1. Når kernetemperaturen rammer 93-94 grader, så er kødet klar. Det tager ca. 2 timer og så har du ellers en virkelig lækker, saftig og mør brisket.

Brisket laves af oksespidsbryst og er en klassiker inden for low&slow, traditionel amerikanst bbq. Kødet er helt lækkert mørt og fyldt med saft – det smager af en skive mere… og endnu en!

Vi griller vores brisket i en mellemstørrelse træpillegrill, nemlig Traeger Pro 22. Den er oldscool og virkelig fed. Faktisk har den designet fra verdens første pillegrill, som Joe Traeger opfandt tilbage i 1997. Den har en meget nem varmeregulering – du drejer blot knappen hen på den ønskede temperatur og så sørger grillen selv for at holde den stabil. Og har du en gasgrill, så kan du sagtens lave dine flødekartofler på en gasgrill med indirekte varme.

Læs mere
I videon har vi leget med
  • Traeger Pro 22 - lille træpillegrill

    Pro-serien fra Traeger skiller sig ud fra de andre Traeger pillegrill fordi de har den cool og edgy skorsten. Ud over at være dælens frække for øjet sørger skorstenen for et afløb til brugt røg mens den nye r...

    Se mere her
Se Ingredienser
  • Oksespidsbryst - brisketudskæring
  • Traeger Beef Rub eller en anden favorit rub
  • Slagterpapir eller staniol
  • 2 gode klatter smør

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores brisket har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser