x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Burnt Ends - chunks af ribbensteg

alarm_add Forb. 10 min.
query_builder 6 t.
face 4-6 
Bronson Træpille
Let
Sådan gør du:
Tænd grillen
  1. Tænd grillen på 140 grader - så kan du gøre kødet klar, mens grillen kommer op i temperatur.
  2. Vi bruger træpiller med æblesmag, men vælg den variant du bedst kan lide.
Klargøring af ribbensteg-chunks
  1. Skær sværene af din ribbensteg - du skal nemlig ikke bruge den del af kødet til dine burnt ends. Du kan med fordel fryse sværene og så har du dem til, hvis du gerne vil grille flæskesvær en anden gang.
  2. Skær kødet ud i chunks på ca. 5x5 cm. Der må gerne være fedt på stykkerne.
  3. Vend dine chunks i rub, så de får krydderier på alle sider - og vær gerne gavmild. Vi bruger 'Traeger Rub', fordi vi er helt pjattede med blandingen af paprika, hvidløg, brun sukker og basilikum til vores burnt ends, men du kan også sagtens bruge din egen personlige favorit.
Grill dine burnt ends med rub
  1. Stil kødet på en grillbakke i midten af grillen og på nederste grillrist. Du kan evt. sætte din grillbakke ovenpå en bradepande for at opsamle det smeltede fedt fra kødet - det gør rengøringen lidt lettere.
  2. Grill kødet i 3 timer.
Grill dine burnt ends i slagterpapir
  1. Efter de 3 timer tager du grillbakken med chunks ud af grillen.
  2. Læg kødet på et stykke slagterpapir.
  3. Skær nogle gode gavmilde klatter smør, som du fordeler nogenlunde ud over kødet.
  4. Luk slagterpapiret omkring kødet - og læg det med åbningen op så det er nemt at tilsætte BBQ-sauce senere.
  5. Læg pakken ned i en bradepanden - der er meget fedt ved, så det er en god ide med bradepanden. Hvis pakken stadig har svært ved at holde sig lukket, så kan du evt. lægge grillbakken ovenpå bradepanden med kød - se render det i hvert fald ingen steder.
  6. Grill dine burnt ends på nederste rist i yderligere 2 timer ved 140 grader.
Grill dine burnt ends med BBQ-sauce
  1. Efter de 2 timer tager du dine chunks af ribbensteg ud og åbner pakken.
  2. Hæld barbecuesauce over kødet, og vend kødet godt rundt i saucen, så de bliver glaserede over det hele.
  3. Læg det åbne slagterpapir med kødet og BBQ-saucen ovenpå en grillbakke.
  4. Stil bakken med dine chunks ind i grillen og giv dem den sidste time ved 140 grader. Herefter er kødet fuldstændig mørt, lækkert og vanvittigt velduftende.

Ribbensteg, Smør, BBQ-sauce og et solid skud krydderier – det er få ingredienser, du skal bruge for at kreere en vaskeægte BBQ-klassiker: Burnt Ends! Disse små saftige stykker gris opnår så ufattelig meget smag ved at blive grillet med low&slow i din pillegrill. Traegerens røg, BBQ-saucen og krydderierne forenes i hver eneste af de små lækkerbiskener – og smørret bidrager selvfølgelig til, at hver eneste bid smelter i munden. Burnt Ends er et helt fænomen blandt amerikanske grillentusiaster i Kansas City, og vi forstår godt hvorfor: Det smager bare djævelsk godt!

I dag griller vi på en af de største og fedeste træpillegrill, nemlig en Traeger Timberline 850. Læs mere om grillen her. 

Læs mere
I videoen har vi leget med
  • Traeger Timberline 850

    TRAEGER Timberline 850 er den mindste grill i Timberline serien, men den er altså ikke mindre end genial. Med en perfekt blanding af funktionalitet, gadgets og super lækkert design, så når Timberline 850 nye hø...

    Se mere her
Se Ingredienser
  • 1 god stor ribbensteg
  • 0,5 dl rub, altså krydderiblanding. Vi bruger varianten 'Traeger Rub'
  • 100 gram smør
  • 0,5 dl. barbecuesauce - vi bruger Traegers Texas Spicy BBQ Sauce

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores burnt ends har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser