x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Butterfly Kylling

query_builder 1 t. 45 min.
face 6  personer
Bronson Træpille
Let
Sådan gør du:
Tænd grillen
  1. Tænd grillen på 180 grader.
  2. Vi har brugt træpiller med æblesmag men du kan jo bruge din egen personlige favorit.
Gør kyllingerne klar
  1. Vend kyllingerne om så de ligger på maven med rygbenet oppe.
  2. Tag fat i gumpen og klip op på hver side af den. På den måde følger du rygbenet og får klippet på hver side af rygbenet med en fjerkræssaks, så det kan fjernes.
  3. Når du har fjernet rygbenet, folder du kyllingen ud så du kan komme til brystbenet.
  4. Du laver et lille snit i det hvide stykke af brystbenet og stikker din finger ind under brystbenet og trækker det ud.
  5. Fjern det overskydende skind, som du synes ser dumt ud således kyllingen ser indbydende ud.
  6. Giv nu kyllingerne en ordentlig omgang rub både indvendig og udvendig. Start indvendigt så den udvendige side ser flot og ikke gnidret ud.
Grill din butterfly kylling
  1. Sæt termometret i en af kyllingerne og sørg for at ramme det tykkeste sted.
  2. Læg dine kyllinger i grillen og grill dem ved de 185 grader indtil kernetemperaturen er 75 grader - det tager omkring 1 – 1,5 time.

Det er smagen af dansk sommer og vi er pjattede med det. Vi snakker naturligvis om kylling med kartoffelsalat. Og bare tanken giver os mundvand! Særligt fordi, at vi, i vores udgave, har kælet ekstra for vores kylling og givet vores kartoffelsalat et twist af røg. Vi lover at det er lækkert!

På engelsk hedder det butterfly chicken og vi kalder en det blanding af det engelske og det danske, nemlig Butterfly Kylling. Navnet kommer af formen på kyllinger, som efter at være blevet klippet op ligner… jah, surprice… en sommerfugl 😉

Opskriften på Butterfly Kylling og røget kartoffelsalat er blevet testet og absolut godkendt på kontoret, så nu er vi klar til at give opskriften på denne lille treat videre til jer – velbekomme.

Vi griller voreskylling i en af de størrer basser af en WiFi-træpillegrill, nemlig Traeger Ironwood 885. Grillen er kommet på markedet her i foråret 2018, så den er pænt ny og pænt lækker. Ud over de isolerede sider, så kan den give ekstra meget røg og styres via WiFi på Traeger appen. Det er smart!

Vi har lavet røget kartoffelsalat dertil og kombinationen er dansk, velduftende og øretæveindbydende lækker. Se også vores meget nemme opskrift på røget kartoffelsalat.

Læs mere
I videon har vi leget med
Se Ingredienser
  • 2 hele kyllinger
  • Traeger Chicken Rub - du kan også bruge din egen yndlingsrub eller Allround krydderi.

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores butterfly kylling med røget kartoffelsalat har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser