x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

BBQ Chunks af Ribbensteg

query_builder 1 t. 00 min.
face 10 personer
Gas
Lettest
Sådan gør du:
SKÆR DIN RIBBENSTEG UD
  1. Skær sværen af ribbenstegen og salt det godt. På en times tid bliver det til lækre flæskesvær i en rotisserikurv men gem dem til en anden god gang for nu. De kan evt. fryses.
  2. Skær det reelle kød i chunks på ca. 2×2 cm. Hvis der er ben eller brusk på ribbenstegen, kan det sagtens også bruges i kurven – det er lækkert at gnave af. Hæld det hele i en skål.
HVIS DU VIL LAVE DIN EGEN RUB – ELLERS SÅ SPRING DETTE AFSNIT OVER
  1. En rub er en blanding af tørkrydderier. Opskriften her er på en af vores basis-favoritter, og den kommer du ikke helt galt i byen med.
  2. Bland alle ingredienserne til rubben: Edelsys paprika, hvidløgspulver, løgpulver, sennepspulver, pebermix, cayennepeber og salt.
  3. Hæld hele blandingen i skålen med kødet og bland det godt, så alt kød er godt krydret.
START ROTISSERIKURV OG GRILL
  1. Gør din grill klar. Den skal være ca. 200 grader varm og der må godt være en smule direkte varme til at starte med - dvs. at der er tændt for varmen direkte under kødet.
  2. Sæt rotisserikurven på dit rotisserispyd og kom kødet med rubben i. Sæt det i grillen og tryk start.
  3. VED GASGRILL: Når fedtet begynder a dryppe fra kurven, kan der godt komme lidt opflamning. Når det sker, så slukker du naturligvis for brænderne under kødet. Hvis det ikke helt er muligt, kan du med fordel lægge en foliebakke under, så fedtet ikke drypper ned direkte på brænderne.
  4. VED KUGLEGRILL: Laver du dine chunks af ribbensteg på kuglegrill, kan du stege dem færdige ved indirekte varme. Husk også her en drypbakke under for at tage alt fedtet.
GRILL DINE CHUNKS AF RIBBENSTEG FÆRDIG
  1. Lad kurven med kød og rub arbejde på grillen i omkring 40 minutter. Dine ribbenstegs-chunks skal være bløde indeni, men begynder at blive sprøde udenpå.

Vi er simpelthen pjattede med de små grillede stykker ribbensteg, som fungerer godt til en omgang tapas, snacks eller en lille forret a la social dining. Uanset hvordan du serverer dine Ribbenstegs-chunks, så smager de ekstra lækre, når du dypper det i BBQ sauce. Opskriften på vores Chunks af Ribbensteg er nem at følge, enkel og virkelig lækker. Ribbenstegen er god til rotisserikurven fordi dens megen fedt sørger for at kødet er lækkert saftigt og ikke bliver tørt. Hvis du ikke er til en ribbensteg så er en nakkesteg et andet godt bud. Her giver vi dig vores lette og lækre opskrift på både en god, nem rub og lækre stykker af ribbensteg i rotisserikurv.

Læs mere
I videon har vi leget med
  • Napoleon Prestige, Pro500

    Rendyrket rock'n'roll og den vildeste luksus i perfekt balance mellem funktionalitet, holdbarhed og cool design. Spring ud som baghavekøkkenchef, skab nye standarder og imponer dine feinschmecker- og gourmetvenner ...

    Se mere her
Se Ingredienser
  • 1 ribbensteg på ca. 1½ kg.
Køb en færdiglavet krydderiblanding (fx allround krydderi) eller lav en god basisrub af:
  • 1 spsk. Edelsys paprika
  • ½ spsk. Hvidløgspulver
  • ½ spsk. Løgpulver
  • ¼ spsk. Sennepspulver
  • ½ spsk. Pebermix
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 spsk. salt

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores grillede chunks af ribbensteg har vi leget med følgende tilbehør...