play_circle_outline youtube
Deep Pan Pizza Opskrift Pillegrill 3
Deep Pan Pizza Opskrift Pillegrill 2
Deep Pan Pizza Opskrift Pillegrill 1

American BBQ deep pan pizza

Traeger er jo amerikansk, så det ligger lige til højrebenet at lave en god omgang deep pan pizza derpå - og vi pifter den selvfølgelig op med en lækker BBQ-sauce, så pizzaen får den helt rette smag af 'american barbecue'. Det er nemt at lave pizzaen i en støbejernspande, og har du et par stykker, så kan du snildt lave flere pizzaer på én gang

I opskriften på pizzadejen har du til 4-5 pizzaer, og du kan sagtens fryse de overskydende klumper dej, hvis du ikke vil lave 4-5 pizzaer i samme ombæring – så har du til en anden god gang.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Sådan gør du


Pizzadejen:

  1. Kom vand, øl og sukker i en røreskål/røremaskine, smuldr gæren i og rør det rundt til gæren er opløst.
  2. Tilsæt ca. halvdelen af durummelet og Tipo 00. Rør dejen indtil den er helt glat.
  3. Tilsæt salt og resten af durummelet.
  4. Kom resten af Tipo 00 melet i lidt ad gangen indtil dejen er let klæbrig uden at klistre.
  5. Tag dejen ud af skålen, del den i 4-5 portioner og rul hver portion til runde boller.
  6. Sæt bollerne på en plade, drys evt. lidt durummel over og kom folie omkring, så der er lufttæt.
  7. Stil pizzadejen til koldhævning i køleskabet i  min. 3 timer og gerne et døgn.

Grillen:

  1. Tænd pillegrillen på 250 °C. Mens grillen kommer op i temperatur kan du gøre deep pan pizzaerne klar.

Pizzaerne:

  1. Tag pizzadejen ud af køleskabet ca. 10 min. før du skal lave dem. En pizzadej skal være kold, så er den ekstremt let at strække ud.
  2. Hæld en pæn mængde olie ud i støbejernspanden og fordel det godt rundt.
  3. Fordel dej-klumpen i støbejernspanden, så dejen er flad i bunden af panden, men med en lille kant hele vejen rundt på ca. 1 cm i højden.
  4. Bland pizzasauce og BBQ-sauce sammen. Hvis du vil have ekstra meget BBQ-smag, kan du nøjes med kun at bruge BBQ-sauce, og helt undlade pizzasaucen.
  5. Hæld den blandede pizzasauce/BBQ sauce på pizzaen - gerne et generøst lag.
  6. Kom halvdelen af osten på og derefter pepperoni, cocktailpølser og jalapenos. Der må godt komme masser af fyld på, for dejen hæver godt op.
  7. Afslut ved at hælde det resterende ost på toppen.

Tilberedning på grillen:

  1. Flyt støbejernspanden med din deep pan pizza over i grillen på nederste grillrist.
  2. Grill pizzaen ved 250 °C i omkring 20 min., hvorefter den er klar til at spise.

Tips:

Hvedemel - kan erstatte Tipo 00, men du opnår langt fra det samme gode resultat. Hvedemel brænder også hvis du bruger dette på pizzastenen.

Ikke for meget fyld! Når du laver pizza på en grill er det vigtigt, at du ikke kommer for meget fyld på. Vi anbefaler derfor kun 3 slags fyld foruden tomatsaucen.

Kan man fryse overskydende pizzadej? Ja, det kan man sagtens. Dejen mister dog en smule af sin hæveevne.

Print opskriften

arrow_upward