x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Grillet og glaseret oksemørbrad

query_builder 30 min.
face 4  personer
Gas
Lettest
Sådan gør du:
Forvarm grillen
  1. Varm din grill op til omkring 300 grader og gør klar til direkte varme. Dvs. at du har tændt brænderne under det område, hvor du vil grille din oksemørbrad. Mens grillen varmer, gør du kødet klar.
  2. Smør lidt madolie på grillristen.
Gør din oksemørbrad klar til grillen
  1. Tag din oksemørbrad ud af køleskabet mindste 30 minutter før du vil grille den. Derved opnår den stuetemperatur.
  2. Puds kødet af for sener mm så du står tilbage med et lækkert stykke rent kød.
  3. Kryder med flagesalt og peber
Brun oksemørbraden af
  1. Læg oksemørbraden på grillen på direkte varme - for nu skal du brune kødet af.
  2. Forestil dig at oksemørbraden har 4 sider. Hver side skal have 2 minutters varme. Dvs. at du vender kødet hver gang der er gået 2 minutter. Det gøres 4 gange indtil hele oksemørbraden er brunet af.
Lav din marinade
  1. Mens du bruner kødet af kan du lave din marinade. Bland alle ingredienserne i en skål og rør godt. Nemt!
Grill din oksemørbrad
  1. Når kødet er brunet af skal du skrue ned for temperaturen på grillen på den rammer ca. 150 grader og fortsæt med at bruge direkte varme - altså have brænderne tændt direkte under kødet.
  2. Brug en marinadebørste og smør godt med marinade på din oksemørbrad på det stykke af kødet, som ikke vender ned ad.
  3. Hold øje med kødet! Efter to minutter vender du det og giver en gang mariande mere på den side, som vender op ad. Du kan næsten ikke give for meget mariande.
  4. Denne procedure følger du i 5-6 gange i alt - så er du oppe på ca. 20 minutter i alt og din oksemørbrad er færdig. Hvis oksemørbraden er større skal den have lidt længere tid. Mmm duften breder sig!
  5. Lad mørbraden trække i 5-6 minutter inden den skæres ud... og så er der ellers bare at sige velbekomme.

Oksemørbraden er lidt glemt når det kommer til mørbrad, og det er synd. Det røde kød er måske ikke den udskæring, som har mest smag, men med lidt marinade eller glasering, så er det absolut værd at prøve. I denne opskrift leget vi med en lækker sød, glasering som passer smukt til det saftige kød. Opskriften er som altid meget nem!

Du kan naturligvis lave din oksemørbrad til mindre bøffer. Det hedder tournedos. Hvis du vil lave det, så skærer du mørbraden ud i tykke bøffer, griller dem ved høj temperatur og giver godt med samme glasering/marinade til sidst. Det giver et virkelig lækkert resultat!

Vi har grillet på en af vores mest populærer grill, camping-gasgrillen over dem alle, nemlig TravelQ-serien.

Læs mere
I videoen har vi leget med
  • Napoleon TravelQ PRO285X

    Pak din Napoleon TravelQ Pro på få sekunder og inviter vennerne med på stranden, campingpladsen, sportspladsen, altanen eller hvor I har lyst til at grille noget ekstra lækkert – nemt og hurtigt. TravelQ Pro e...

    Se mere her
Se Ingredienser
  • 1 oksemørbrad
  • flagesalt
  • peber
Hjemmelavet marinade - du kan naturligvis også købe en færdig-lavet
  • 1 dl. Teriyaki-sauce
  • 3 spsk. Brun farin
  • 1 dl. Ketchup
  • 3 fed hakket hvidløg
  • 3 spsk sweet chilisauce
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber

TILBEHØR ANVENDT I VIDEOEN

Til grillopskriften på vores glaserede oksemørbrad har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser