x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Culottesteg på grill

query_builder 1 t. 15 min.
face 5  personer
Gas
Lettere
Sådan gør du:
START I GOD TID
 1. Tag culottestegen ud af køleskabet et par timer før du vil grille den. På den måde opnår den stuetemperatur inden grillning.
 2. Rids derefter fedtkanten på kryds og tværs med en skarp kniv.
 3. Krydr stegen godt med salt og peber på begge sider.
START GRILLEN
 1. Gør din grill klar til direkte varme.
 2. Denne gang slipper du for at smøre grillristene inden – stegens fedtkant giver nemlig din grill det fedtstof, den har brug for, for at stegen ikke at hænge fast.
DIREKTE VARME PÅ GRILLEN
 1. Placer culottestegen over direkte varme og brun culotten godt af på begge sider. Start med fedtkanten nedad. Fedtkanten vil give en masse røg, men ingen panik – det giver en god smag til kødet.
INDIREKTE VARME PÅ GRILLEN
 1. Når stegen er brunet godt af skal grillen gøres klar til indirekte varme. Det betyder, at der ikke skal være varme under kødet. På nogle grill kan culotten bare flyttes, på andre grill skal du slukke for en brænder under kødet.
 2. Stegen er grillet færdig, når den har en kernetemperatur på 53-65 grader. Temperaturen afhænger af om du ønsker din steg rosa, medium eller well done. Ved 53-54 grader, så er stegen lækker rosa. For en 1½ kg.’s culottesteg tager det ca. 35-45 minutter på grillen før stegen er færdig. Hvis du har et termometer i grillen under hele grillningen, er det nemt hurtigt at tjekke temperaturen.
TRÆKKETID
 1. Lad culottestegen trække i minimum 15 minutter inden, du skærer den ud.

Det har været selvskrevet som lørdagsmenu i mange år og det er der en grund til: Culottestegen er saftig, lækker og nem at lave – også på grillen.

Læs mere
I videoen har vi leget med
 • Napoleon TravelQ PRO285X

  Pak din Napoleon TravelQ Pro på få sekunder og inviter vennerne med på stranden, campingpladsen, sportspladsen, altanen eller hvor I har lyst til at grille noget ekstra lækkert – nemt og hurtigt. TravelQ Pro e...

  Se mere her
Se Ingredienser
 • 1 culottesteg på ca. 1½ kg.
 • Salt
 • Peber

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores grillede culottesteg har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser