play_circle_outline youtube
Grydebrød Opskrift Pillegrill 3
Grydebrød Opskrift Pillegrill 4
Grydebrød Opskrift Pillegrill 2
Grydebrød Opskrift Pillegrill 1

Grydebrød

Kan det lade sig gøre at bage lækkert brød på en træpillegrill? Absolut! Her viser vi dig, hvordan du bærer dig ad ved hjælp af en gryde og fordelene er mange: Det er nemt, brødet bliver sprødt, vi slipper for bøvlet med at forme brødet og det får en flot høj og rund facon. Så selv om du ikke har den store erfaring med bagværk, så kan du ikke gå galt med denne opskrift.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Sådan gør du


Dejen:

  1. Rør vand, salt og gær sammen i skål.
  2. Vend melet i, og rør rundt med en ske til du får en ensartet masse.
  3. Dæk skålen til med husholdningsfilm eller et viskestykke, og sæt den i køleskabet i minimum 8 timer.

Brødet:

  1. Stryg godt med mel ud på dit bord.
  2. Tag dejen ud på bordet, og ’fold’ dejen sammen et par gange på hver led.
  3. Smør skålen med madolie.
  4. Læg dejen tilbage i skålen, og lad den efterhæve 3-5 timer ved stuetemperatur.

Tilberedning på grillen:

  1. Tag alle grillriste ud af grillen med undtagelse af den nederste.
  2. Smør en støbejernsgryde med madolie – en billig madolie såsom solsikkeolie er fin. Det skal være den gryde, som du vil bage brødet i.
  3. Stil gryden med låg ind i grillen, og tænd grillen på 250 °C. Meningen er, at grill og gryde skal være rigtig varme FØR dejen kommer ind.
  4. Når grill og gryde er helt varme, lægger du dejen i gryden og sætter låg på. Bag brødet i 30 min.
  5. Tag låget af gryden og bag brødet i yderligere 15 min. Derefter har du et lækkert, sprødt "grydebrød".

Print opskriften

arrow_upward