play_circle_outline youtube
Hamburgerryg
Hamburgerryg Paa Rotisseri Opskrift Gasgrill 1 3665
Hamburgerryg Paa Rotisseri Opskrift Gasgrill 2 3665
Hamburgerryg Paa Rotisseri Opskrift Gasgrill 4 3665
Hamburgerryg Paa Rotisseri Opskrift Gasgrill 5 3665

Hamburgerryg på rotisseri

I dag griller vi en god dansk klassiker: Hamburgerryg! Vi bruger rotisseri for at få et virkelig saftigt resultat med en fantastisk overflade hele vejen rundt. Det giver altid sådan en dejlig lun fornemmelse, når der er rester tilovers fra middagen, så du er sikret lidt lækkert til næste frokost. Her har vi kun glaseret halvdelen af hamburgerryggen til aftensmaden, så vi kan lave pålæg af resten.

Hamburgerryggen har vi grillet på en Napoleon Prestige PRO™ 500.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Tænd grillens bagbrænder på maksimum. Hæng dig ikke i hvad termometeret i låget siger, for bagbrænderen giver strålevarme og varmer derfor ikke grillrummet op.
  2. Hvis ikke du har en bagbrænder, så brug indirekte varme, hvor du tænder grillens yderste brændere.

Tilberedning:

  1. Placer hamburgerryggen på rotisserispyddet og sæt den i grillen.
  2. Grill hamburgerryggen i 45-50 min.

Glaséring:

  1. Bland farin og sennep sammen i en skål.
  2. Pensl stegen nogle gange, så du får mest mulig smag. Rotisseriet kører så langsomt, at du sagtens kan pensle, mens det drejer.
  3. Du kan evt. nøjes med at glasere den ene halvdel, hvis du gerne vil have en uglaseret halvdel til pålæg.
  4. Pas på med at skrue op for varmen efter glaseringen er kommet på, da hamburgerryggen ellers kan blive for mørk.
  5. Grill videre i ca. 45 min. til hamburgerryggen har en kernetemperatur på omkring 60 °C.

Servering:

  1. Tag hamburgerryggen af grillen, og lad den hvile i 5-7 min. inden du tager spyddet ud.
  2. Server den glaserede hamburgerryg. Hvis du kun har glaseret halvdelen af hamburgerryggen, og gerne vil bruge den uglaserede del til pålæg, skal denne del sættes på køl indenfor en time.

Print opskriften

arrow_upward