x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Grillopskrift: Italiensk Pizza

query_builder 1 t.
1 stk.
Gas
Let
Sådan gør du:
MYGGENS PRISVINDENDE PIZZADEJ – hvis du har købt en færdig pizzadej, springer du dette trin over.
  1. Bland olie og smuldret gær i en røreskål/røremaskine og tænd.
  2. Tilsæt vand, øl, salt, sukker og ca halvdelen af durum og Tipo 00 melet. Rør indtil dejen er helt glat.
  3. Kom resten af melet i lidt ad gangen, til dejen er let klæbrig uden at klistre.
  4. Tag dejen ud af røreskålen, del den i 4-5 portioner og rul hver portion til runde boller.
  5. Sæt bollerne af pizzadej til koldhævning i køleskabet på en plade eller lignende. Dæk dem med tætsluttende film og lad dem stå der i minimum 3 timer og maximum et døgn.
TOMATSAUCE TIL PIZZAEN – KØB ELLER LAV SELV
  1. Hvis du har god tid kan du lave din egen tomatsauce men hvis det kniber med tiden så kan du spare tid ved at købe en. Martin har lavet sin egen tomatsauce med friske kogte tomater, friske urter, olivenolie, salt, sukker og peber. Og så er det bare at smage til indtil den sidder i skabet.
GØR GASGRILLEN KLAR
  1. Læg din pizzasten på grillen og tænd for varmen. Der skal masser af direkte varme til at bage en pizza så giv den bare gas. Grillen må gerne blive 300 grader eller over.
  2. Sørg for at pizzastenen varmes op i omkring 10 minutter - imens putter du fyld på pizzaen.
FYLDET SKAL PÅ
  1. Når du skal lave pizzaerne, så tag bollerne ud af køleskabet 10 minutter før du skal lave dem. Så er de ekstremt lette at rulle ud.
  2. Rul dejen ud, så den passer i størrelse med pizzastenen.
  3. kom den kolde tomatsauce på, derefter frisk mozzarella og til sidst skiver af portobellosvampe.
  4. Tip! Når du laver en pizza på en grill er det vigtigt, at du ikke kommer for meget fyld på. Vi anbefaler 3 slags fyld foruden tomatsaucen.
GRILL PIZZAEN
  1. Drys lidt durum mel på din pizzasten og brug en pizzaspade til at få den ubagte pizza over på grillen.
  2. Grill pizzaen ved høj varme, gerne 300 grader eller derover, i 5-6 min. Hvis din grill varmer lidt ujævnt kan det være nødvendigt at dreje pizzaen undervejs.
  3. Når pizzaen er færdig pynter du den med lufttørret skinke og friske basilikumblade.

Det er hamrende let at lave, smager næsten syndigt og så er det fast fredagsritual i mange danske hjem af en grund; vi snakker selvfølgelig om pizzaen. I denne udgave har vores grillkok Martin Mygdam lavet sin egen yndlings pizza på grillen. Den er hurtigt lavet, bunden bliver helt sprød og du får selvfølgelig et par tips undervejs. I opskriften på dejen har du til 4-5 pizzaer, så du kan sagtens fryse de overskydende klumper dej. Så har du til en anden god gang.

Læs mere
I videon har vi leget med
  • Napoleon Rogue, R425

    Med kvalitetsgrill som Rogue-serien fra Napoleon kan du roligt invitere familien og dine nye naboer på en hyggelig aften i baghaven. Den kompakte grillserie har plads til alt fra pølser, bøffer og store stege, og...

    Se mere her
Se Ingredienser
Pizzadej til ca. 5 pizzaer - du kan selvfølgelig også købe en færdig-dej
  • 10 gram gær
  • 250 gram durum mel
  • Ca. 550 gram Italiensk hvedemel (Tipo 00)
  • 3 dl. koldt vand
  • 1 dl øl
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. fint salt
  • 1 tsk. sukker
Pizzatopping til en pizza
  • 150 gram Frisk Mozzarella
  • 1 dl tomatsauce
  • 100 gram lufttørret skinke
  • Portobello svampe
  • Frisk Basilikum

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores italienske pizza har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser