x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Kamsteg chunks med kartofler og rødløg i rotisserikurv

query_builder 3 t.
face 4  personer
Gas
Lettere
Sådan gør du:
Gør kødet klar
  1. Skær stegen i mindre firkanter, det skal være mundrette bidder. Lad gerne sværen sidde på nogle kødstykker - det smager lækkert.
  2. Drys rigeligt med rub over og brug fingrene til at sørge for, at der er godt med rub overalt på kødet. Du kan benytte lige den rub, du bedst kan lide. Hvis du ikke har en rub ved hånden, kan en simpel krydring med salt og peber sagtens bruges, det smager stadigvæk super lækkert.
  3. Giv også lidt salt og peber men vær opmærksom på om der i forvejen er salt og peber i din rub.
  4. Lad kød og rub trække i et par timer.
Gør kød, kartofler og løg klar til rotisserikurven
  1. Pil løgene og skær dem i halve. Obs. Når løgene vælter rundt i kurven, vil de selv falde fra hinanden, så det behøver du ikke bøvle med.
  2. Gør kartoflerne rene og halvér dem.
  3. Sæt din rotisserikurv fast på rotisseriet og sørg for at kurven sidder således, at den er midt i grillen, når det sættes fast på grillen.
  4. Bland kartofler, løg og kamsteg-chunks i rotisserikurven.
Tænd grillen og sæt rotisserikurven ind
  1. Bagbrænder? Hvis du har en bagbrænder, som kan give ordentlig varme, så behøver du ikke tænde dine bundbrændere. Sæt kurven i grillen og tænd din bagbrænder på omkring 220 grader. Placer en foliebakke under kurven, så grillen ikke bliver så svinet til.
  2. Hvis ikke du har en bagbrænder, så gør klar til indirekte grillning ved at tænde de to yderste brændere og lade brænderne under kurven være slukket. Også her skal grillen være ca. 220 grader. Sæt en foliebakke med lidt vand i under kurven for at undgå opflamning når fedtet drypper ned.
Grill dine kamsteg chunks, kartofler og rødløg
  1. Nu skal kurven roterer i ca. 45-50 minutter. Fedtet fra kødet vil gøre kartofler og løg helt sprøde og lækre.
  2. Hvis du vil speede processen lidt op, kan du tænde for indirekte varme også, men pas på at kødet ikke bliver for tørt. Det bedste og møreste resultat får du ved kun at bruge bagbrænderen.
  3. Når kødet er færdigt og skal køle af, kan du med fordel bruge de 5 minutter på en nem sauce.
Lav din hamrende lette sauce
  1. Smuldr dine bouillonterninger i en gryde over blusset.
  2. Bland piskefløde og tomatkoncentrat deri, og varm godt op under omrøring.
  3. Tilsæt din yndlings barbecuesauce mens du rører.
  4. Herefter er saucen færdig til servering sammen med kamsteg chunks, nye kartofler og løg. Vi er pjattede med det!

Det smager næsten syndigt og af alt det bedste fra grillen; svin, rub, flæskesvær, fedt-sprøde kartofler og grillede rødløg. Og så er det hamrende nemt! Bland det hele i rotisserikurven og lad kurven gøre arbejdet. Tilsæt så en ufattelig nem og hurtig sauce, der smager af mere, mere og atter MERE, så har du en vinder kombi. Vi er ikke bare fans; vi kan simpelthen ikke få nok af den her ret og den skal absolut integreres som en fast fredags-menu.

Vi er pjattede med at grille og har gjort det i mange år og kommer til det i mange år fremadrettet. Meeeen nogle gange skal man dog klappe kaje og lade andre komme til; derfor har vi spurgt Søren fra Grilltips.dk om han vil lave lidt opskrifter sammen med os. Søren havde nemlig et vaskeægte grill-crush og fik efter lidt overvejelse endelig føjet en Napoleon LEX485 til grillsamlingen. Grillen har nu 5 måneder på bagen og Sørens kærlighed er heldigvis ikke blevet mindre. Han tør derfor godt lægge navn til et samarbejde om opskrifter og grilltips, og det er vi bestemt glade for.

Læs mere
I videon har vi leget med
  • Napoleon LEX, LEX485 rustfri stål

    LEX fra Napoleon giver plads til at eksperimentere med nye og spændende opskrifter. Med features som iGlow Light i kontrolknapper, lynhurtig høj varme, keramisk infrarød bagbrænder kan du sige farvel til den tra...

    Se mere her
Se Ingredienser
  • 1 kamsteg på ca. 2 kg (eller flæskesteg)
  • 500 gram små nye kartofler
  • 4 rødløg
  • En god rub - vi bruger Trager Beef Rub
  • Salt
  • Peber
Sauce
  • ½ liter piskefløde
  • 140 gram tomatkoncentrat (enten den store dåse eller på tube)
  • 2 oksebouillon terninger
  • ½ dl. barbecuesauce - vi har brugt Traegers Apricot BBQ sauce men du kan jo bruge din egen favorit

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores Kamsteg chunks med kartofler og rødløg i rotisserikurv har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser