x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Gyros kebab med kylling, okskød og gris på rotisseri - dertil tzatziki

query_builder 1 t. 30 min.
face 6-8 
Gas
Let
Sådan gør du:
Sæt kødet på spyddet
  1. Mariner svinekødet, som er skåret i skiver, med rub'en.
  2. Mariner oksekødet, som er skåret i skiver, med olie og BBQ saucen.
  3. Kyllingen, som også er skåret i skiver, behøver hverken marinade eller rub, for den vil få smag af grisen og oksen. Sørg for at have lige mange skiver af hver slags kød.
  4. Skær rødløgene i skiver.
  5. Skær toppen af ananasen.
  6. Del derefter ananasen i 2 nogenlunde lige store dele, så du har en top og en bund til at holde kødet på rotisseri-spyddet.
  7. Sæt rotisseri-gaflen på rotisseri-spyddet og derefter den ene ananashalvdel. Pas på fingerene når ananasen sættes fast på gaflen.
  8. Sæt skiftevis oksekød, kylling, svinekød og løg på rotisserispyddet. På den måde stables kød og løg, indtil du har brugt det hele.
  9. Luk til sidst med den sidste halve ananas og kom igen en rotisseri-gaffel på.
Start grillen og grill din gyros
  1. Tænd grillen ved at stille den på indirekte varme. Det gør du ved at tænde for de yderste brændere og lade de midterste brændere være slukket.
  2. Grillen skal ca. ramme 200 grader.
  3. Sæt rotisseri-spyddet i rotisserimotoren og start den.
  4. Placér en foliebakke under kødet. På den måde slipper du for en del rengøring, når du er færdig med at grille og er mere sikker mod opflamning.
  5. Lad rotisserispyddet snurre en times tid, til kødet er grillet og duften breder sig.
Lav evt. en meget nem tzatziki dertil
  1. Riv agurkerne groft og kom dem i en skål.
  2. Drys salt over, rør rundt og lad det trække ½ times tid.
  3. Pres herefter væden fra i en si - bare pres til for så meget væde, som muligt, skal af.
  4. Hæld agurkerne, nu uden væde, tilbage i skålen.
  5. Kom citronsaften i.
  6. Tilføj hvidløget - enten revet eller presset.
  7. Hæld derefter balsamico i blanding og rør godt.
  8. Smag til med peber og lad tzatzikien trække i køleskabet. Faktisk bliver den kun bedre at at trække i lang tid, så det kan evt. være et projekt til dagen før.
Svits og skær din kebab/gyros
  1. Hvis du har en bagbrænder på grillen, så kan du med fordel tænde den kort til sidst mens du slukker for bundbrænderne. På den måde giver du et lækkert svits til kødet.
  2. Skær kødet af imens det er på spyddet. Når du har skåret det af, som du skal bruge, så lad det gerne snurre igen på rotisseriet med bagbrænderen tændt, så de nye snit i kødet også bliver svitset.
  3. Og så er du ellers klar til at spise! Evt med en lækker tzatziki til og en gang pitabrød.

Kød er lækkert! Mere kød er mere lækkert og det er svært at få mere kød på rotisseri-drengen end med en omgang gyros. Derfor skal det selvfølgelig prøves af og resultatet svigtede ikke! Martin tryllede med kebab af svin, okse og kylling; smed en klat bbq sauce og en håndfuld rub oven i og så er det ellers bare på rundtossen og igang. Når først samlearbejdet er gjort, så passer kødet sig selv. Når det er færdigt får vi lov til at lege med en stor kniv mens kødet stadig sidder på rotisseriet, og det er fedt! Vi vil bruge vores gyros i et pitabrød med en omgang nem tzatziki til – hvordan du gør det er op til dig.

Lækker, nem grillopskrift på Myggens pitabrød.

Martin bruger den fede Prestige Pro 500 til opgaven og selv om 4-brænder grillen er den mindste i familien, så er den klart toppen af poppen – kun overgået af Pro 665 og Pro 825. Læs mere om Prestige Pro 500 her.

Læs mere
I videon har vi leget med
  • Napoleon Prestige, Pro500

    Rendyrket rock'n'roll og den vildeste luksus i perfekt balance mellem funktionalitet, holdbarhed og cool design. Spring ud som baghavekøkkenchef, skab nye standarder og imponer dine feinschmecker- og gourmetvenner ...

    Se mere her
Se Ingredienser
Gyros
  • 500 gram kyllingebryst, skåret i skiver
  • 500 gram oksekød (gerne filet), skåret i skiver
  • 500 gram svinekød (gerne nakkefilet), skåret i skiver
  • 1 ananas - alternativ et stort løg
  • 1-2 store rødløg
  • 2 dl bbq sauce - vi har brugt Traegers Sweet & Heat bbq sauce
  • 1 dl Traeger Rub - eller en anden god kyllinge-rub.
  • ½ dl olie
  • Salt
  • Peber
Den nemme tzatziki
  • 2 agurker
  • 2 spsk. salt
  • 250 gram græsk yoghurt (af den fede)
  • Saft af ½ citron
  • 3 fed hvidløg eller 1 solo
  • 1 spsk. balsamico af rødvin
  • Peber

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores kebab - gyros - på rotisseri har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser