x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Lammeculotte

query_builder 1 t. 15 min.
face 6  personer
Gas
Let
Sådan gør du:
Gør lammeculotterne klar
  1. Rens lammeculotterne for sener.
  2. Snit riller i fedtsiden.
  3. Lav en marinade af olie, rosmarin og hvidløg.
  4. Vend kødet godt i marinaden.
  5. Stil kødet på køl i minimum tre timer.
Tænd op i grillen
  1. Fjern dine grillriste og Sear Plates.
  2. Læg din Kul- og Røgbakke i den ene side af grillen og læg briketter i.
  3. Tænd for brænderne under Kul- og Røgbakken.
  4. Når briketterne begynder at blive hvide skal du slukke for gassen. På den måde griller du ikke længere på gas men på briketter i din gasgrill.
  5. Læg grillristen tilbage på plads. Hvis du vil lave flødekartofler samtidig, så er det nu de skal på grillen. De må ikke få direkte varme, så stil dem et sted i grillen, hvor der ikke er varme direkte under. De skal stå i ca. 10. minutter i grillen inden du begynder at grille dine lammeculotter. På den måde bliver flødekartofler og lammeculotter færdige på ca. samme tid.
Grill dine lammeculotter
  1. Når briketterne er helt klar bruner du lammeculotterne godt af på grillristen over briketterne. Sørg for at holde øje med dem, især når fedtsiden er nedad, da det give en del opflamning. Til gengæld giver det også en dejlig grillet smag.
  2. Når lammeculotterne er brunet godt af, lægger du dem på den indirekte side i grillen. Dvs den side, hvor der ikke er varme briketter under.
  3. Indsæt termometer og grill lammeculotterne færdige til de har en kernetemperatur på ca. 60 grader. Det tager omkring 20 min i alt.
  4. Lad kødet trække i minimum 10 minutter inden udskæring.

Du kender okseculotten og måske også den af gris. Men kender du lammeculotten? Hvis ikke, så er det på tide at du siger pænt goddag til lammets bagdel som faktisk er en kæmpe fordel. Under vores legeri med opskriften fik vi omvendt én lamme-hader til en lamme-elsker, og vi er overbevist om at vi også kan overbevise dig. Lammeculotte er lidt mindre stykker kød end den traditionelle culotte og den er fyldt med lækker smag. Vi har lavet opskriften med lidt rustikke flødekartofler – en dejlig ret uanset om det er påske eller weekend eller der er lidt som skal fejres. Opskriften på flødekartoflerne kan du naturligvis også finde i opskriften på her på siden.

Ud over at være pjattet med lammeculotten, så synes vi også at det er sjovt at lege med flammer og en bad ass grill af dimensioner. Til opskriften her, så prøver vi begge dele. Vi bruger vores ultimative, high end grill, kæmpegrill Prestige Pro 500, og derudover kommer der godt med flammer fra vores Kul- og Røgbakke. Den kan bruges i de fleste grill, så du kan godt tørre øjnene – også selv om du ikke har en Napoleon Grill.

Læs mere
I videon har vi leget med
  • Napoleon Prestige, Pro500

    Rendyrket rock'n'roll og den vildeste luksus i perfekt balance mellem funktionalitet, holdbarhed og cool design. Spring ud som baghavekøkkenchef, skab nye standarder og imponer dine feinschmecker- og gourmetvenner ...

    Se mere her
Se Ingredienser
  • 4 lammeculotter
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk. finthakket rosmarin
  • 2-3 fed finthakket hvidløg
  • salt og peber

TILBEHØR ANVENDT I VIDEOEN

Til grillopskriften på vores lammeculotte har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser