x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Flæskesvær med chili-aioli

query_builder 1 t. 10 min.
face 4  personer
Gas
Lettere
Sådan gør du:
Tænd op i gasgrillen
  1. Tænd bagbrænderen på maks og luk låget. I denne opskrift bruger vi kun bagbrænderen og på LEX'en betyder det en temperatur på omkring 110 grader på en sommerdag. Hvis bagbrænderen ikke kan komme så langt op, så tænd en bundbrænder i siden og ikke under rotisserikurven. Jo højere du skruer op for temperaturen, jo hurtigere vil dine flæskesvær være færdige men jo mere ujævn farve vil de få.
Gør dine flæskesvær klar
  1. Skær sværene ud i ukurante stykker og læg dem i en skål.
  2. Giv sværene godt med flageslat, som du maser mellem fingrene før du drysser det over. Så bliver salten lidt fin og lidt grov.
  3. Sæt din rotisserikurv fast på dit rotisserispyd, så kurven kommer til at sidde ca. midt i grillen.
  4. Åbn din rotisserikurv og stil den med bunden i en foliebakke. På den måde sviner det ikke med salt over det hele når du hælder dine flæskesvær over i kurven.
  5. Hæld dine flæskesvær over i rotisserikurven og luk den. Sikre dig at kurven er lukket rigtigt.
Grill dine flæskesvær
  1. Sæt rotisserikurven med spyddet fast i rotisserimotoren og tænd den.
  2. Sæt en foliebakke under rotisserikurven for at undgå at din grill bliver svinet til af det megen fedt, som vil dryppe fra kurven. Hvis du har tændt for en eller to bundbrændere også, så husk at hælde noget vand i foliebakken, så den ikke kommer til at lugte brændt og der ikke brænder hul i den.
  3. Kig til flæskesværene ca. hvert kvarter. Hvis du har vand i din foliebakke, så kontroller oftere om der er nok vand i.
Chili-aioli
  1. Sørg for at alle ingredienser har nogenlunde samme temperatur.
  2. Bland æggeblomme, hvidvinseddike, lidt salt, dijon sennep og pisk det godt sammen. Du kan evt. bruge en håndmikser.
  3. Hæld olien i i en meget tynd stråle mens du pisker. Og pisk rigtig godt for at undgå at din mayo skiller. Når du synes at konsistensen er rigtig, så er du færdig. Jo mere olie du putter i, des tykkere bliver mayoen.
  4. Smag til med chilisaucen, salt og peber. Og så er den ellers færdig.
Kig til dine flæskesvær igen.
  1. Når dine flæskesvær har fået omkring en time i alt, så er de færdige. Du kan høre det på at de begynder at rasle i kurven. Du kan evt. åbne kurven undervejs og smage.
  2. Tag flæskesværene ud af kurven og server med din hjemmelavede chili-aioli - og så er hyggen reddet!

Sidder du med en bagbrænder i din gasgrill og har endnu ikke helt regnet ud, hvad du skal bruge den til, andet end sprød skind på kyllingen? Fortvivl ej! Vi kommer med den nemme, sikre opskrift på flæskesvær – og selv hvis du ikke kunne lave andet med bagbrænderen, så vil den her opskrift være nok til at din bagbrænder er investeringen værd. Flæskesvær kan være lidt af en brand-test for den megen fedt og tændte bundbrændere er ikke umiddelbart den bedste kombination. Men flæskesvær og bagbrænder er et match made in bbq-heaven! Og med rotisserikurven bliver det ikke lettere!

Vi leger med en af de store gasgrill og klart en best-seller, nemlig LEX485.

Læs mere
I videon har vi leget med
  • Napoleon LEX, LEX485 rustfri stål

    LEX fra Napoleon giver plads til at eksperimentere med nye og spændende opskrifter. Med features som iGlow Light i kontrolknapper, lynhurtig høj varme, keramisk infrarød bagbrænder kan du sige farvel til den tra...

    Se mere her
Se Ingredienser
  • 500 gram rå flæskesvær
  • Godt med flagesalt
Chili-aioli
  • Sriracha hot chilli sauce (kan købes i
  • 1 tsk. Dijon sennep
  • Friskkværnet peber
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 æggeblomme
  • 2 tsk. hvidvinseddike
  • 2 dl. smagsneutral olie (fx. vindruekerneolie)

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores grillede hønsesalat har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser