x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Fyld til hønsesalat, pasta, wok eller lign.

query_builder 1 t. 00 min.
face 5 personer
Gas
Lettere
Sådan gør du:
SKÆR KØD OG GRØNTSAGER UD
  1. Skær kyllingekød, asparges, bacon og champignon i passende stykker. Du bestemmer selv størrelsen men vær opmærksom på, at det ikke skal være så småt at det falder ud af hullerne i rotisserikurven.
  2. Kom det hele i en skål og bland din rub i. Hvis ikke du har en yndlingsrub eller tid til at lave vores rub (se afsnittet herunder), så kan du sagtens nøjes med at købe Allround krydderiet fra fx. Santa Maria.
  3. Vend kylling, grøntsager, svampe og bacon godt rundt sammen med din rub.
  4. Hvis din egen rub ikke indeholder salt, så kom det i nu og bland igen.
HVIS DU VIL LAVE DIN EGEN RUB – ELLERS SÅ SPRING DETTE AFSNIT OVER
  1. En rub er en blanding af tørkrydderier. Her kan du se vores bud på en god hjemmelavet basis-rub. Den smager fantastisk men du kan altså uden problemer springe over hvor gærdet er lavest og bruge en færdigkøbt rub eller Allround krydderiet fra Santa Maria.
  2. Du skal bruge: 1 spsk. Edelsys paprika, ½ spsk. hvidløgspulver, ½ spsk. løgpulver, 1/4 spsk. sennepspulver, ½ spsk. pebermix, 1 knivspids cayennepeber og 1 spsk. salt.
  3. Hæld hele blandingen i en skål og bland det godt.
START ROTISSERIKURV OG GRILL
  1. Gør din grill klar. Den skal være ca. 200 grader varm og der må godt være en smule direkte varme på det sted, hvor din rotisserikurv skal sidde.
  2. Sæt rotisserikurven på dit rotisserispyd og kom kødet, grøntsager mv. med rubben i kurven. Sæt det i grillen og tryk ‘start’ på rotisseriet.
  3. Kyllingekød er fedtfattigt så det vil ikke skabe opflamning men det kan bacon’en godt. Hvis du har tændt for brænderne under kurven, så hold øje med at der ikke kommer opflamning.
GRILL FYLDET TIL DIN HØNSESALAT
  1. ad kurven med kød og rub arbejde på grillen i omkring 20-25 minutter – alt efter hvor store stykkerne er.
  2. Sluk rotisseriet og tjek om kylling mv er færdigt. I Napoleon rotisserikurv er det let at åbne kurven mens det stadig sidder på rotisseriet. Blot sørg for at Napoleons logo på kurven vender mod dig selv og så er det lige til at løfte ‘låget’/den ene halvdel af kurven af.
  3. Når det er færdigt, skal du hælde det i en skål og stille det til afkøling i køleskabet.
  4. Tip! Du kan også lade være med at stille det på køl og bruge det direkte i en varm, lækker gang pasta, i pitabrød, tortilla eller lignende.
LAV DIN GRILLEDE HØNSESALAT FÆRDIG
  1. Når kylling, asparges, bacon og svampe er kølet af skal det blandes med cremefraiche og mayo.
  2. Smag det til indtil det har den rigtige konsistens og smag.

Vi elsker at grille og komme op nye, nemme og lækre opskrifter, som du kan bruge til hverdag og fest. Denne opskrift har blærefaktor men er mest til den daglige frokost eller aftensmad, nemlig opskriften på grillet hønsesalat i rotisserikurv. Ud over at smage fantastisk i en sandwich kan du også lade være med at blande indholdet op i mayo og cremefraiche og derved har du lækkert fyld til en pita, tortilla eller måske oven på din pastaret? Opskriften på vores hønsesalat er nem at følge, enkel og lækkert fyld til pita’en eller hønsesalat til sandwich’en. I tillæg får du opskriften på en god, nem rub. Den grillede hønsesalat er savl-indbydende og misundelsesværdig. Og så er det nemt! Som skrevet smager det fantastisk i en sandwich eller som varmt fyld (uden creme fraiche og mayo) i en pastaret eller i pitabrød. Mmmm!

Læs mere
I videon har vi leget med
  • Napoleon LEX, LEX485 rustfri stål

    LEX fra Napoleon giver plads til at eksperimentere med nye og spændende opskrifter. Med features som iGlow Light i kontrolknapper, lynhurtig høj varme, keramisk infrarød bagbrænder kan du sige farvel til den tra...

    Se mere her
Se Ingredienser
Grundingredisenser til hønsesalat, pastaret, wokret mm
  • 400 g kyllingekød
  • 1 bundt grønne asparges
  • 2 pakker bacon, ca. 300 g.
  • 1 bakke champignon, ca. 400 g. - enten mark eller hvide
  • 2 spsk BBQ rub eller det almindelige allround krydderi fra fx. Santa Maria
Hvis du vil lave en hønsesalat skal du også bruge:
  • Salt
  • Cremefraiche
  • Mayonnaise - købt eller hjemmelavet

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores grillede hønsesalat har vi leget med følgende tilbehør...