x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Pizza Margarita

query_builder 1 t.
4 stk.
Bronson Træpille
Let
Sådan gør du:
MYGGENS PRISVINDENDE PIZZADEJ – hvis du har købt en færdig pizzadej, springer du dette trin over.
  1. Bland olie og smuldret gær i en røreskål/røremaskine og tænd.
  2. Tilsæt vand, øl, salt, sukker og ca halvdelen af durum og Tipo 00 melet. Rør indtil dejen er helt glat.
  3. Kom resten af melet i lidt ad gangen til dejen er let klæbrig uden at klistre.
  4. Tag dejen ud af røreskålen, del den i 4-5 portioner og rul hver portion til en rund bolle.
  5. Sæt bollerne af pizzadej til koldhævning i køleskabet på en plade eller lignende. Dæk dem med tætsluttende film og lad dem stå der i minimum 3 timer og maximum et døgn.
  6. Du kan sagtens fryse en eller flere klumper pizza-dej. Så har du til en anden god gang.
Tænd op i din pillegrill
  1. Tag den nederste grillrist og ryk den et ekstra niveau ned, så den står på Sear-indstillingen - altså så langt ned den kan komme.
  2. Hæld træpiller i tanken. Vi har brugt Traegers Træpiller med Eg men det er lige meget hvilken type du anvender, for der kommer stort set ingen røg på de høje temperaturer, vi skal bruge.
  3. Tænd grillen på 250 grader og lad den varme op mens du gør pizzaerne klar.
Gør din pizzasauce klar
  1. Blend alle ingredienserne til pizzasaucen godt sammen. Og så er det bare at smage til med salt indtil smagen sidder lige i skabet. Vi har lavet vores egen pizzasauce men du kan jo også købe en færdig.
FYLDET SKAL PÅ
  1. Når du skal lave pizzaerne, så tag bollerne ud af køleskabet 10 minutter før du skal lave dem. Så er de ekstremt lette at rulle ud.
  2. Rul dejen ud, så den er jævn og tynd.
  3. Kom den kolde tomatsauce på og derefter frisk mini mozzarella, som du deler i halve.
  4. Brug lidt ekstra durum mel til at få din pizza over på pizzaspaden, så du kan løfte den over i grillen. Hvis du ikke har en pizzaspade, så kan du bruge bagepapir eller en bageplade til at løfte pizzaen over i grillen.
  5. Tip! Når du laver en pizza på en grill er det vigtigt, at du ikke kommer for meget fyld på. Vi anbefaler 3 slags fyld foruden tomatsaucen.
GRILL PIZZAEN
  1. Læg din pizza på midten og direkte på den nederste grillrist - ingen bagesten eller bagepapir er nødvendig.
  2. Grill pizzaen ved de 250 grader i ca. 15 minutter. Lad være med at kigge for meget til den undervejs, da den har brug for varmen.
  3. Når pizzaen er færdig pynter du den med friske basilikumblade og så er den ellers klar til inhalering.

Den er klassik, god og kan jo evt. pimpes med lidt ekstra. Vi snakker naturligvis om Pizza Margarita Classico! Den fine, enkle pizza laves ofte på meget høje temperaturer i en gasgrill men kan den laves på en træpillegrill? Ja, det kan den godt! Vi har lavet vores uden bagesten eller bagepapir, og den blev både sprød og lækker.

Den er hurtigt lavet, bunden bliver helt sprød og du får selvfølgelig et par tips undervejs. I opskriften på dejen har du til 4-5 pizzaer, så du kan sagtens fryse de overskydende klumper dej. Så har du til en anden god gang.

Vi griller på Traeger Timberline 850 – en lækker pillegrill, som kan komme op i en max temperatur på 260 grader. Så er det for alvor sjovt!

Læs mere
I videon har vi leget med
  • Traeger Timberline 850

    TRAEGER Timberline 850 er den mindste grill i Timberline serien, men den er altså ikke mindre end genial. Med en perfekt blanding af funktionalitet, gadgets og super lækkert design, så når Timberline 850 nye hø...

    Se mere her
Se Ingredienser
Pizzadej til 4-5 pizzaer - du kan selvfølgelig også købe en færdig-dej
  • 10 gram gær
  • 250 gram durum mel
  • Ca. 550 gram Italiensk hvedemel (Tipo 00)
  • 3 dl. koldt vand
  • 1 dl øl
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. fint salt
  • 1 tsk. sukker
Pizzasovs til 4 pizzaer
  • 1 dåse flåede cocktail tomater
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 tsk. sukker
  • ½ tsk. peber
  • 2 spsk. semi-tørrede tomater eller soltørrede tomater
  • Lidt salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • En dusk frisk basilikum
Fyld til 4 pizzaer
  • ca. 300 gram frisk mini mozzarella
  • Frisk Basilikum

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores Pizza Margarita har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser