x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Pommes Rösti og steaks

query_builder 30 min.
face 4  personer
Gas
Let
Sådan gør du:
Tag dit kød ud af køleskabet
  1. Tag dine steaks ud af køleskabet i god tid, så de får stuetemperatur. Mindst 30 minutter inden du vil grille dem.
Lav dine pommes rösti klar
  1. Riv bagekartoflerne på den grove side af et rivejern - vi har ikke skrællet kartoflerne inden men blot rengjort dem.
  2. Tryg alt det væske ud af de revne kartofler, som du kan.
  3. Hak et løg og bland det sammen med kartoflerne.
  4. Kom ægget, salt og peber i, og rør godt rundt.
Tænd grillen
  1. Tænd op i grillen så du har høj direkte varme på hele grillarealet. Dvs. at du har tændt alle brænderne. Grillen skal være ca. 250 grader
  2. Sæt dine Sizzle Pander (eller anden slags støbejerns pander) ind i grillen og lad dem forvarme i omkring 5 minutter.
Så skal dine pommes rösti på grillen
  1. Smør de to forvarmede Sizzle Pander med godt med olie.
  2. Fordel kartoffel-fyldet ligeligt med 2 'klatter' på hver Sizzle Pande, så du får 4 pommes rösti i alt.
  3. Tryk dine pommes rösti godt med en ske eller palet, så de bliver flade.
  4. Grill dem i ca. 6-7 minutter på hver side - efter de første 2 minutter lægger du steaksene på grillen.
Grill dine steaks
  1. Giv kødet godt med salt og peber på begge sider.
  2. Smid steaksene på grillen på direkte varme når dine pommes rösti har fået omkring 2 minutter. På den måde er rösti og kød færdigt på ca. samme tid.
  3. Grill kødet i 1 minut per side per cm kødet er tykt, hvis du ønsker rødt-medium grillet kød. Dvs. hvis kødet er 2 cm tykt, så skal det have 2 minutter på hver side.
  4. Drej kødet og læg det et nyt sted på grillristen når halvdelen af tiden på hver side er gået. På den måde får bøfferne flotte grillstreger.
  5. Lad steaksene trække 3-4 minutter når de er taget af grillen. Drys evt med lidt mere salt eller flagesalt når kødet har trukket og så er de ellers klar til servering ca. samtidig med at dine pommes rösti er klar!
  6. Når kartoflerne er færdige, klikker du håndtaget på dine Sizzle Pander og serverer kartoflerne direkte i panden på de medfølgende bordskånere.

Lørdags-retten er i hus med denne opskrift! Den nemme grillopskrift på pommes rösti og steaks er lige i skabet til når konen skal forkæles lidt ekstra eller til når naboerne kommer på besøg. Det er en frisk udgave af den ellers altid lækre kartoffel-klassiker, det ligner en million og er meget let at lave. Til rettet har vi lavet semi-tørrede tomater – den opskrift kan du selvfølgelig også finde her på siden.

Vi har fået lov til at låne en grill af lidt ældre dato. Nemlig en 2 år gammel udgave af vores Prestige Pro665, som er en absolut kæmpe gasgrill i bedste kvalitet. På den måde kan vi vise, hvor godt grillen holder og hvor lækker den er – på trods af lidt alder samt en enkelt fedtbrand.

Læs mere
I videon har vi leget med
  • Napoleon Prestige Pro665 - udgået

    Rendyrket rock'n'roll og den vildeste luksus i perfekt balance mellem funktionalitet, holdbarhed og cool design. Spring ud som baghavekøkkenchef, skab nye standarder og imponer dine feinschmecker- og gourmetvenner ...

    Se mere her
Se Ingredienser
  • 4 Rib Eye bøffer af 300 gram
  • Salt og peber
Pommes Rösti
  • 2 bagekartofler
  • 1 æg
  • 1 løg
  • Salt og peber
  • Olivenolie

TILBEHØR ANVENDT I VIDEOEN

Til grillopskriften på vores pommes rösti, steaks og semi-tørrede tomater har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser