x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Pulled Pork

query_builder 20 t. 15 min.
face 4  personer
Bronson Træpille
Lettere
Sådan gør du:
Tænd grillen
  1. Tænd din grill på 100 grader og lad den varme op mens du giver dit kød krydderier.
Gør dine nakkefileter klar
  1. Giv dine nakkefileter godt med rub. Det kan gøres let, hvis du hælder din rub i et fad med sider, og vender nakkefileten (eller nakkefileterne) deri. Du bruger samme mængde træpiller uanset hvor mange nakkefileter, du laver, så det kan godt svare sig at fylde grillen godt op. TIP! Du kan evt. give dine nakkefileter rub og pakke dem ind i film eller vakuumpak dem et døgn før de skal i grillen.
Grill dine nakkefileter
  1. Læg dine nakkefileter ind i din forvarmede grill. Hvis du fylder grillen helt op, så sørg for at der er luft omkring hver nakkefilet.
  2. Sæt termometeret i kødet og grill det indtil kernetemperaturen rammer 94 grader - det kan tage op til 22 timer og afhænger størrelen og temperaturen på kødet.
  3. Tip! Du kan evt. pakke dine nakkefileter ind i slagterpapir i de sidste 3 timer af grilltiden. På den måde kan du bevare mere af kødets saft og kraft.
  4. Fyld op med træpiller inden du går i seng, så du er sikker på at grillen ikke går ud i løbet af natten.
Lav din eddikesauce
  1. Mens kødet er i grillen har du god tid til at lave din eddikesauce. Bland alle ingredienserne i en skål.
  2. Pisk det godt sammen indtil sukker og salt er opløst. Og så har du ellers lavet en lækker eddikesauce.
Pull din pulled pork
  1. Tag kødet af grillen. Hvis du har lavet ekstra kød, så put det i fryseposer, og læg det i fryseren.
  2. Brug 2 gafler eller et sæt 'bjørnekløer' til at trække det kød fra hinanden, som du vil servere. Sørg for at blande både barken, det røde kød i kanten og det lyse kød i midten.
  3. Smag kødet til med din hjemmelavede eddikesauce.
  4. Vi har serveret vores pulled pork med Traegers Apricot BBQ Sauce og det smager absolut fantastisk!

Pulled Pork, trukken svin, gris i strimler eller trevlet miss piggy – kært barn har mange navne, og dette barn er virkelig kært. Der laves pulled pork som aldrig før i de danske hjem, og det kan vi godt forstå! Det smager lækkert og du får ikke ondt i kæberne af at tygge – heller ikke i 5. portion 😉 Det tager noget tid at lave men det er faktisk meget nemt… særligt i en Traeger Pillegrill. Du indstiller temperaturen og smider et termometer i kødet, og så passer det ellers sig selv. Vi laver 11 nakkefileter på én gang, dvs. 25 kilo pulled pork og fryser det meste ned til en god kød-weekend. Forbruget af piller er det samme og vi er glade for at fylde fryseren med grill-lækkerier. Men du bestemmer naturligvis selv hvor meget kød, du fyrer op under.

Vi griller på en af de helt store træpillegrill, nemlig Traeger Timberline850. Den kan styres fra telefonen og vi er pjattede med det cool design og de mange features. Mindre kan naturligvis gøre det. Og har du en gasgrill, som kan komme helt ned i temperatur, så kan du sagtens lave dit pulled pork på en gasgrill med indirekte varme.

Vi har lavet en lækker opskrift på pulled pork-tærte og den kommer på hjemmesiden i løbet af de næste par uger.

Læs mere
I videon har vi leget med
  • Traeger Timberline 850

    Traeger Timberline er pillegrillenes svar på lamborghinien. Timberline-serien er den absolutte TOP indenfor pillegrill. Det er den perfekte blanding af funktionalitet, gadgets og super lækkert design. Traeger Timb...

    Se mere her
Se Ingredienser
  • Omkring 2-2,5 kilo nakkefilet af svin uden svær (vi har lavet 25 kg, vi kan fylde fryseren op men du bestemmer jo selv)
  • Traeger Rub (eller din egen favorit)
  • Traegers Apricot BBQ Sauce - eller en anden god BBQ sauce
Hjemmelavet Eddike Sauce
  • 5 dl. æbleeddike
  • 3 spsk. ketchup
  • 2 spsk. brun farin
  • 4 tsk. salt
  • 1,5 spsk. tabasco sauce (eller anden stærk chilisauce)
  • Friskkværnet peber

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores pulled pork har vi leget med følgende tilbehør...