x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Ribeye med reverse sear grillteknik

alarm_add Forb. 10 min.
query_builder 1 t.
face 2  personer
Bronson Træpille
Lettere
Sådan gør du:
Kødet skal have stuetemperatur
  1. Tag kødet ud af køleskabet minimum en time før du vil grille det.
Tænd grillen
  1. Indstil din grill på 100 grader.
  2. Stil den tomme støbejernspande ind i grillen med det samme.
Gør dit kød klar
  1. Giv kødet godt med salt og peber på begge sider, og så er du ellers klar til at grille.
Giv kødet den rigtige kernetemperatur
  1. Når grillen er varm lægger du din ribeye ind på grillristen.
  2. Indsæt grillens stegetermometer i kødet, så spidsen af spyddet rammer midten af bøffen.
  3. Indsæt en temperaturalarm på 48 grader, og når alarmen lyder, så tager du kødet ud.
  4. Kødet skal trække i 20 minutter.
Gør klar til høj temperatur i grillen
  1. Indstil grillen på 260 grader - altså max temperatur.
  2. Mens kødet trækker og grillen kommer op i temperatur smækker du benene op og tager en lille velfortjent pause.
  3. Herefter er panden blevet meget varm inde i grillen. Kom smør, hvidløgsfed og timian på, og rør godt godt.
  4. Steg nu bøffen et par minutter på hver side, til du får en lækker stegeskorpe.
  5. Lad din ribeye trække 5-7 minutter inden du serverer den.

Kan en pillegrill lave en ribeye til perfekt kernetemperatur og med lækker stegeskorpe? Ja, det kan den – og det er let! Du skal bare bruge en lidt anden grillmetode end den, du kender fra traditionel grillning. Du skal nemlig bruge ‘reverse sear’, og det betyder egentlig bare at du griller omvendt: Lav varme først til kernen er tæt på perfekt og derefter høj varme til at skabe stegeskorpen. Se med i videoen når Anders ‘Ædedolken’ Lang viser dig, hvordan du får en rigtig lækker Ribeye med stegeskorpe på en pillegrill. En ribeye en er mør, saftig og absolut en virkelig god udskæring fra koen – der er en grund til at udskæringen er kendt.

I opskriften griller vi på en Traeger Timberline 850, læs mere om pillegrillen her. 

Læs mere
I videon har vi leget med
  • Traeger Timberline 850

    TRAEGER Timberline 850 er den mindste grill i Timberline serien, men den er altså ikke mindre end genial. Med en perfekt blanding af funktionalitet, gadgets og super lækkert design, så når Timberline 850 nye hø...

    Se mere her
Se Ingredienser
  • 1 stor ribeye bøf
  • En gavmild klat smør (læs: rigtig stor)
  • 2 fed hvidløg
  • 3-4 kviste frisk timian
  • Salt
  • Peber

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores ribeye har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser