x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Short Ribs

query_builder 7 t. 55 min.
face 6  personer
Bronson Træpille
Let
Sådan gør du:
Tænd grillen
  1. Tænd din pillegrill på 100-110 grader og lad grillen komme op i temperatur mens du gør kødet klar.
Gør dine short ribs klar
  1. Start med at trimme kødet for det værste fedt. Der må godt være lidt fedt tilbage, for det giver masser af smag, men få det værste fedt væk.
  2. Fjern hinden fra bagsiden af benene. Det gør du nemt ved at tage en finger ind under og derefter rykke hinden af.
  3. Drys/gnid med rub, så det dækker alle sider af kødet.
Læg det rubbede kød i grillen
  1. Læg dit rubbede kød i din forvarmede grill.
  2. Grill dem i ca. 4 timer.
Pak benene ind og grill videre
  1. Tag kødet af grillen og pak hvert stykke individuelt ind i slagterpapir (eller stanniol).
  2. Læg benene tilbage i pillegrillen og grill videre ved samme temperatur (100-110 grader).
  3. Sæt et termometer i kødet og grill benene til kernetemperaturen er 90 grader - det tager ca. 3 timer men kan variere afhængig af kødet.
Grill videre med masser af BBQ sauce
  1. Når kødet har en temperatur på ca. 90 grader, tager du kødet af grillen og fjerner slagterpapiret.
  2. Smør derefter et godt lag BBQ sauce på begge sider af hver ben.
  3. Smæk benene tilbage i grillen ved samme temperatur og grill dem indtil kernetemperaturen er omkring 93-94 grader. Det tager omkring 30-40 minutter og så er de pivmøre. Det tager noget tid men det er meget nemt.

Vi elsker at sidde helt fedtede ind og gnave af nogle lækre grillede ben! Gris eller okse gør ingen forskel – vi er pjattede med det hele. Særligt er vi pjattede med de helt møre slags, hvor kødet nærmest falder af benet. Vi laver short ribs i denne omgang. Det er ben af oksekød og vi gør det med Traeger rub og Traeger BBQ Sauce.

Vi griller på en oldschool/good school træpillegrill, nemlig Traeger Pro 22.

Læs mere
I videon har vi leget med
  • Traeger Pro 22 - lille træpillegrill

    Pro-serien fra Traeger skiller sig ud fra de andre Traeger pillegrill fordi de har den cool og edgy skorsten. Ud over at være dælens frække for øjet sørger skorstenen for et afløb til brugt røg mens den nye r...

    Se mere her
Se Ingredienser
  • 1,5 kilo Short Ribs (en slags spareribs men af okse)
  • Ca. 60 gram Traeger Beef Rub – eller en anden god rub. Mængden passer til 2 stk. 1,5 kilo short ribs.
  • 1 dl. Traeger Sweet & Heat BBQ sovs – eller en anden god bbq sovs. Mængden passer til 2 stk. 1,5 kilo short ribs.

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores short ribs har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser