x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Spareribs

query_builder 6 t.
face 6  personer
Bronson Træpille
Lettere
Sådan gør du:
Lav din rub
  1. Bland alle ingredienser godt sammen.
Gør dine spareribs klar
  1. Fjern hinden fra bagsiden af kambenene. Det gør du nemt ved at starte i den smalle ende og bruge en kartoffelskræller til at løsne hinden, så du kan få en finger ind under og derefter rykke hinden af.
  2. Smør lidt dijonsennep på bagsiden og gnid det godt ud.
  3. Drys/gnid med rub, så det dækker hele bagsiden af hvert kamben.
  4. Gør det samme ved forsiden af hvert kamben, så begge sider af alle kamben har fået sennep og rub.
Gang i grillen: Første del i 3-2-1 metoden
  1. Indstil grillen til 110 grader.
  2. Læg dine kamben på grillen.
  3. Grill dem i ca. 3 timer.
Pak benene ind og grill videre: Anden den i 3-2-1 metoden
  1. Tag kambenen af grillen og pak hvert kamben individuelt ind i slagterpapir (eller stanniol). Hvis benene er magre og mangler marmorering kan du tilføje juice og smør.
  2. Læg benene tilbage i pillegrillen og indstil temperaturen til 130 grader.
  3. Grill kambenene i ca. 2 timer.
Grill videre med masser af BBQ sauce: Tredje del af 3-2-1 metoden
  1. Når der er gået to timer og benene har trukket sig lidt fra kødet, pakker du benene ud af slagterpapiret. Benene skal have trukket sig lidt og tiden det tager, afhænger lidt af størrelsen på på benene.
  2. Smør derefter et godt lag BBQ sauce på begge sider af hver ben.
  3. Grill benene i yderligere 1 time til de er pivmøre. Det er hamrende nemt at lave og får spareribs, som med garanti giver mundvand!

Mmmm! Vi elsker spareribs! Særligt er vi pjattede med de helt møre slags, hvor kødet nærmest falder af benet. Vi laver spareribs med hjemmelavet rub og hjemmelavet BBQ Sauce men hvis du gerne vil springe besværret over, så kan du naturligvis købe din egen. Vi griller på en af de helt store træpillegrill, nemlig Traeger Timberline850. Den kan styres fra telefonen og vi er pjattede med det cool design og de mange features. Mindre kan naturligvis gøre det. Og har du en gasgrill, som kan komme helt ned i temperatur, så kan du sagtens lave dine spareribs på en gasgrill med indirekte varme.

Vi har lavet en lækker Mac&Cheese dertil og fordi vi laver det hele på samme tid, så giver vi vores Mac&Cheese 130 grader i en times tid. Se opskriften for øvrige oplysninger.

Læs mere
I videon har vi leget med
  • Traeger Timberline 850

    TRAEGER Timberline 850 er den mindste grill i Timberline serien, men den er altså ikke mindre end genial. Med en perfekt blanding af funktionalitet, gadgets og super lækkert design, så når Timberline 850 nye hø...

    Se mere her
Se Ingredienser
  • 4 kamben
  • 1 dl dijonsennep
Hjemmelavet rub (eller køb en færdiglavet som fx Allround krydderi fra Santa Maria)
  • 1 spsk. Edelsys paprika
  • ½ spsk. hvidløgspulver
  • ½ spsk. løgpulver
  • 1/4 spsk. Sennepspulver
  • ½ spsk. pebermix krydderi
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 spsk. salt
Hjemmelavet BBQsauce (eller køb en færdig sauce)
  • 1 liter Heinz ketchup
  • 1 dl akaciehonning
  • 1 dl ahornsirup
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1 dl soyasauce
  • 1 dl brun farin
  • 1 tsk. mix peber
  • 2 spsk. rub (den ovenstående)
  • 1 dl. Æblejuice

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores spareribs har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser