play_circle_outline youtube
Spareribs Opskrift Pillegrill 1 (1)

Spareribs på pillegrill med 3-2-1-metoden

Vi elsker spareribs! Særligt er vi vilde med de helt møre slags, hvor kødet nærmest falder af benet. Vi laver spareribs med hjemmelavet rub og hjemmelavet BBQ Sauce, men hvis du gerne vil springe besværet over, så kan du naturligvis købe din egen. Vi griller på en af de helt store træpillegrill, nemlig Traeger Timberline 850. Den kan styres fra telefonen og vi er vilde med det cool design og de mange features. Mindre kan naturligvis gøre det. Og har du en gasgrill, som kan komme helt ned i temperatur, så kan du sagtens lave dine spareribs på en gasgrill med indirekte varme.

Vi har lavet en lækker Mac&Cheese dertil og fordi vi laver det hele på samme tid, så giver vi vores Mac&Cheese 130 °C i en times tid. Du kan finde vores opskrift på Mac&Cheese her på siden.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Rub:

  1. Bland alle ingredienser godt sammen.

Klargør:

  1. Fjern hinden fra bagsiden af kambenene. Det gør du nemt ved at starte i den smalle ende og bruge en kartoffelskræller til at løsne hinden, så du kan få en finger ind under og derefter rykke hinden af.
  2. Smør lidt dijonsennep på bagsiden og gnid det godt ud.
  3. Drys/gnid med rub, så det dækker hele bagsiden af hvert kamben.
  4. Gør det samme ved forsiden af hvert kamben, så begge sider af alle kamben har fået sennep og rub.

Grill - 3

  1. Indstil grillen til 110 °C.
  2. Læg dine kamben på grillen.
  3. Grill dem i ca. 3 timer.

Grill - 2

  1. Tag kambenen af grillen og pak hvert kamben individuelt ind i slagterpapir (eller stanniol). Hvis benene er magre og mangler marmorering kan du tilføje juice og smør.
  2. Læg benene tilbage i pillegrillen og indstil temperaturen til 130 °C.
  3. Grill kambenene i ca. 2 timer.

Grill - 1

  1. Når der er gået to timer og benene har trukket sig lidt fra kødet, pakker du benene ud af slagterpapiret. Benene skal have trukket sig lidt og tiden det tager, afhænger af størrelsen på benene.
  2. Smør derefter et godt lag BBQ sauce på begge sider af hver ben.
  3. Grill benene i yderligere 1 time til de er super møre. Det er hamrende nemt at lave og får munden til at løbe i vand!

Print opskriften

arrow_upward