x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Sprængt, røget svinemørbrad

query_builder 1 t. 30 min.
face 10 personer
Gas
Lettere
Sådan gør du:
Salt dine svinemørbrad - i rigtig god tid
  1. Drys masser af groft salt overalt på svinemørbraden
  2. Sæt på køl i 12-24 timer.
Gør din svinemørbrad klar til grillen
  1. Vask saltet af din mørbrad og tør den derefter godt.
Gør grillen klar
  1. Kom røgflis i 1 til 2 røgrør. Vi har brugt æble røgflis men du kan naturligvis anvende din egen favorit.
  2. Læg røgrørene ovenpå dine sear plates i gasgrillen.
  3. Tænd brænderne under røgrørene og vent til det begynder at ryge. Der går nogle minutter.
  4. Når røgrørene begynder at ryger lægger du dine svinemørbrad på grillen, så de ligger indirekte varme. Dvs. at der er slukket for brænderne under det område, hvor svinemørbraden ligger.
  5. Skru helt ned for de tændte brændere og sluk eventuelt helt i den ene side. Temperaturen skal være så lav som muligt - gerne under 100 grader. Det er røgen, der er vigtig. Stopper et røgerør med at røge, kan du tænde for brænderrøret igen, til røgerøret begynder igen.
  6. Lad svinemørbraden få røg i en times tid og lad den herefter køle af. Røgerørene giver ca. røg i en times tid, ved denne lave varme. Stopper de med at ryge, kan du bare efterfylde med nyt flis.
Lav tilbehøret til en lækker forret
  1. Vend rugbrødsskiverne i lidt olie og salt og grill det på begge sider.
  2. Smelt smørret på en pande, evt. en støbejernspande, og rist kort kapersene deri.
  3. Skær pærene i små stykker.
  4. Skær tynde skiver af radisserne.
Saml din højbelagte forrest med sprængt, svinemørbrad
  1. Rugbrødet smøres med aioli - vi har lavet en hjemmelavet men du kan sagtens købe en færdig.
  2. Skiver af den kolde mørbrad kommes oven på.
  3. Pynt med skiver af pærer, radiser, kapers og karse. Og så er der ellers bare tilbage at sige velbekomme!

Pastaret, pizza-topping, pålæg, smørrebrød, snack mm – den røgede svinemørbrad er en lækker lille sag. Den kan sagtens spises varm men vi har lavet den til en fræk lille forret. Den er meget let at lave selv og i vores udgave giver vi den en god gang salt inden. Det kaldes at sprænge den. Vi har givet godt med æble røgflis men du kan naturligvis selv vælge din favorit. Og når du alligevel er igang med at sprænge og røge din svinemørbrad, så lav lige et par stykker ad gangen. De kan holde sig længe 14 dage i køleskab og det kan også fryses. Det er absolut et forsøg værd og det kan næsten ikke gå galt.

Vi har grillet på en af vores all time favorites, en kæmpe, ultimativ basse af en gasgrill, nemlig vores Prestige Pro500. Det er toppen af poppen.

Læs mere
I videon har vi leget med
  • Napoleon Prestige, Pro500

    Rendyrket rock'n'roll og den vildeste luksus i perfekt balance mellem funktionalitet, holdbarhed og cool design. Spring ud som baghavekøkkenchef, skab nye standarder og imponer dine feinschmecker- og gourmetvenner ...

    Se mere her
Se Ingredienser
  • 1 svinemørbrad
  • ½ kg salt
  • Røgflis - vi har brugt æble røgflis
Hvis du vil lave det til en lækker forret, skal du bruge
  • 10 tynde skiver rugbrød
  • 12 spsk. aioli
  • 2 pærer
  • 1 glas kapers
  • 2 radiser
  • Karse
  • 20 g smør
  • Olivenolie
  • Salt

TILBEHØR ANVENDT I VIDEOEN

Til grillopskriften på vores sprængt, røget svinemørbrad har vi leget med følgende tilbehør...