x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Svamperisotto lavet i wok på grill

alarm_add Forb. 10 min.
query_builder 30 min.
face 4  personer
Gas
Lettere
Sådan gør du:
Start din Sizzle Zone - eller grillen i mangel af Sizzle Zone
  1. Hvis din grill har en Sizzle Zone, så tænd den på fuld varme og placér en wok derpå. Alternativt kan du tænde for alle grillens bundbrændere på fuld varme og placere din wok inde i grillen. Sørg for at wokken varmes godt op.
Gør klar til at lave din risotto
  1. Imens grill og wok varmes godt op, så skal du snitte dine svampe, løg og hvidløg godt.
Lav din risotto på grillen
  1. Kom smør og lidt af olivenolien i wokken og vent til det syder.
  2. Tilsæt svampene og svits dem.
  3. Tag svampene af wokken.
  4. Hæld lidt mere af olien i wokken.
  5. Svits løg og hvidløg.
  6. Tilfør risene og rør rundt i blandingen i et par minutter.
  7. Hæld hvidvinen i og vent til det næsten er godt væk.
  8. Kom bouillon'en i lidt ad gangen og lad risene suge væden mens du rører let. Obs. Tilfør lidt boillon igen og igen, og bliv ved til risene har en blød konsistens med lidt bid i.
  9. Hæld svampene tilbage i wokken og rør lidt rundt.
  10. Når risene er ved at være klar, tilfører du parmesan og mascarpone.
  11. Risottoen skal være blød og flydende i konsistensen - den skal ikke kunne 'stå af sig selv'. Smag til med salt og peber - og husk at parmesan er salt i sig selv.

Nogle vil have den for sig selv. Måske til en kødfri dag? Andre som tilbehør til noget lækkert fredags-kød. Uanset om du er pjattet med risotto på den ene eller anden måde, så er opskriften her grillvenlig og let at lave. For ikke at nævne at den smager helt suverænt. Bon appétit – og vær så artig!

Martin bruger den lækre Napoleon Prestige PRO 500 til opgaven. Og grillen her kaster en god, lang skygge: 4 bundbrændere, infrarød bagbrænder, Sizzle Zone sideblus, is- og marinadeboks, høj cookbox, lys i knapper, lys i grill og underskab, som også har softclose og meget meget mere. Læs mere om den fede store gasgrill, Prestige PRO 500 her.

Læs mere
I videon har vi leget med
  • Napoleon Prestige, Pro500 - udgået

    Rendyrket rock'n'roll og den vildeste luksus i perfekt balance mellem funktionalitet, holdbarhed og cool design. Spring ud som baghavekøkkenchef, skab nye standarder og imponer dine feinschmecker- og gourmetvenner ...

    Se mere her
Se Ingredienser
  • 300 gram svampe (gerne mark - eller portobello svampe)
  • 1½ dl risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 liter grøntsagsbuoillon
  • 2 spsk. olivenolie
  • 30 gram smør
  • 3 spsk mascarpone
  • 2 spsk. friskrevet parmesanost
  • Salt og peber

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores Svamperisotto har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser