x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Tunsteak med hvide asparges og aioli

alarm_add Forb. 15 min.
query_builder 20 min.
face 2  personer
Gas
Let
Sådan gør du:
Tænd grillen
  1. Læg en stegeplade i den ene side af grillen. Den skal du bruge til dine hvide asparges. Grunden til at vi ikke griller dem direkte på grillristen er, at vi vil vende dem i olie og olien vil derfor dryppe direkte ned på brænderørerne, antænde og derved give nogle sorte sod-mærker, som ikke smager godt.
  2. Tænd grillen på fuld skrald på alle brændere – vi skal grille direkte.
Gør de hvide asparges klar
  1. Skræl de hvideasparges - fra hoved mod hale – og skær enden af stokken.
  2. Vend den i lidt olivenolie
  3. Krydr med salt og peber
Lav marinaden til dine tunsteaks
  1. Bland akaciehonning og Teriyaki sauce i en skål. Honningen vil opløses lige så stille når du rører i det, så rør godt.
  2. Vend tunbøfferne i blandingen. Der må gerne komme godt med marinade på bøfferne.
Grill de hvide asparges
  1. Kom lidt olie på stegepladen.
  2. Læg dine hvide asparges derpå.
  3. Grill dem i omkring 10 minutter, alt efter størrelse, og vend dem ofte.
  4. Når du tager en hvid asparges op og halvdelen bøjer lidt ned, så er den klar. Hvis den bøjer fuldstændig slattens, så har den fået for meget. Hvis du tager dem af før de er færdige, så er de bitre i smagen.
Grill dine tunsteaks
  1. Når de hvide asparges har fået omkring 6 minutter, skal tunen grilles – den skal nemlig have små 2 minutter på hver side.
  2. Smør grillristen godt med olie lige inden du lægger steaksene på.
  3. Grill tunen i ca. 1 ½ minut på hver side.
  4. Drys med en anelse salt. Der er salt i Teriyaki saucen så der skal ikke for meget på.
  5. Når tunsteaksene er færdige, så passer det også med at dine asparges er færdige (men lav lige testen for en sikkerheds skyld).
  6. Tag det hele af grillen.
Anret dine tunsteaks med hvide asparges og aioli
  1. Lav en streg på tallekernen med safranaioli: Læg en klat aioli på tallerkenen med en ske og lav derefter en streg ved at trække skeen gennem aiolien.
  2. Læg to hvide asparges tværs på aioli-stregen.
  3. Skær tunsteaksene i tynde skiver og læg dem oven på de hvide asparges.
  4. Drys lidt frisk basilikum henover og så er retten klar til inhalering. Velbekomme.

I forsøget på at nå de to gange fisk om ugen så forfalder vi let til laks. Det er nemt at lave, kan laves på mange forskellige måder og smager suverænt. Men det kan nu være rart at variere lidt, og så er tun absolut ikke dumt! I dag griller Martin nogle lækre store tunsteaks, som lige har fået lidt hjemmelavet mariande. Dertil griller vi lidt hvide asparges, som også er en klar favorit. Tunen skal du nok købe ved fiskemanden, men ellers kan det hele købes i din lokale brugs. Det er meget nemt og smager fantastisk.

Obs. Hvide asparges har sæson fra maj til juni.

I dag griller vi på en Napoleon TravelQ PRO285X, som er perfekt til den høje varme og grillstriber, fordi brænderørerne sidder meget tæt på grillristen.

Læs mere
I videoen har vi leget med
  • Napoleon TravelQ PRO285X

    Pak din Napoleon TravelQ Pro på få sekunder og inviter vennerne med på stranden, campingpladsen, sportspladsen, altanen eller hvor I har lyst til at grille noget ekstra lækkert – nemt og hurtigt. TravelQ Pro e...

    Se mere her
Se Ingredienser
  • 2 tunsteaks af 250 gram
  • 4 hvide asparges
  • 1 spsk. Teriyaki sauce (eller soya)
  • 1 spsk. Akaciehonning
  • Salt
  • Peber
  • Safranaioli – du kan lave din egen, købe en færdig eller købe en almindelig aioli og tilsætte lidt safran
  • 3 spsk. Olivenolie
  • En lille dusk frisk basilikum

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores Tunsteak med hvide asparges og aioli har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser