x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Grillbørster

Skal du sørge for at dagens saftige fisk ikke kommer til at smage af gårsdagens lækre bøf, så er det vigtigt at gøre din grill godt og grundigt rent mellem hver grillning. Og som bonus forlænger du også din grills levetid. Rengøring af grillen gøres nemmest ved at bruge en god børste med kraftige børstehår fx i messing eller rustfri stål, en grillskraber eller en skrubber. Børstens hår fjerner nemt de brændte rester på risten efter hver grillning, så du er klar til at give dig i kast som grillmester dagen efter igen. Skraberen og skrubben er til de mere genstridige madrester, som børsten ikke lige kan få tag om.
Byd velkommen til vores udvalg af grillbørster til gasgrill, som gør rengøringen af grillristen til din gasgrill til en leg.

Rengøring af grillrist med en grillbørste

Én af de vigtigste opgaver – ja faktisk det eneste krav du skal stille til din børste til grillen – er at fjerne overflødige madrester fra grillristen efter du har grillet. Ja, det er faktisk det vigtigste redskab i din grill-værktøjskasse, for har du så meget som grillet en enkelt lille pølse på din grill, så er grillbørsten helt uundværlig. Der er jo ingen, der rigtig synes, at fisk med grillpølse-smag er i nærheden af lækkert.

Uden en god børste, som du kan rengøre grillen med, så opstår der problemer allerede efter du har brugt grillen en enkelt gang. Du har lige tilberedt det lækreste grillmåltid på din grill, og du kan nu se, at det selvfølgelig har sat sine spor på din grillrist, som nu ikke længere er så shiny, som den var da du købte grillen. Hvis du tænker, at sådan er det bare at eje en grill, så må du altså tænke godt og grundigt om igen, for det er altså ikke meningen, at de brændte madrester skal kunne smages på det nye grillmåltid dagen efter.

Griber du din stive børste til grillen lige efter du har grillet, så vil du kunne fjerne madresterne nemt og effektivt, og du kan dermed lægge en ny steg på grillen dagen efter. Og så også forvente at stegen kommer til at smage af lige netop det du havde regnet med.

Hvilken grillbørste skal du vælge til gasgrill?

Den bedste grillbørste er faktisk en model, som kan klare det værste. Den har stive børster i enten messing eller rustfri stål. Den har evt. også en skraber, der nemt kan fjerne de mere forkullede madrester for dig.

Du kan også finde flere varianter af grillbørsten, så du kan vælge en model med lige præcis de egenskaber, som du har behov for. Der findes fx grillbørster i messing eller i rustfri stål, samt grillskrabere og -skrubbere, der fjerner de mere gensidige madrester. Ligeledes findes der de mere specifikke grillbørster, såsom fx Napoleons rengøringsbørste, som passer perfekt til rengøring af grillens brænderør.

Napoleons Pro grillbørste har børstehår i rustfri stål og med et udskifteligt børstehoved, så kan du bare skifte hovedet ud, når børstens hår er slidte.

Har du en grillrist i støbejern, ja så skal du naturligvis også gå efter en grillbørste til støbejernsrist. En grillbørste til støbejern er nemlig ekstra skånsom overfor denne slags rist, samtidig med, at den helt og aldeles effektivt renser den for madrester og lignende, som har sat sig fast på risten efter du har grillet. Det kan fx være en messing grillbørste, som du skal gå efter her.

Vær sikker på, at du har de nødvendige redskaber til din grill, så du ikke bare sikrer en ren grill efter hver grillning, men også sikrer grillens levetid.

Grillrist skraber eller skrubber

Når det kommer til din grill rengøring, så skal du altså ikke gå på kompromis. Er du en sand grillmester, så fortjener din grill altså det bedste af det bedste. Og det gælder altså også, når det kommer til vedligeholdelsen af din grill.

Du kan derfor supplere din almindelige grillbørste med enten messing børster eller børster i rustfri stål, med en grillskraber eller skrubber. Skraberen eller skrubberen til grill er designet til at fjerne de lidt mere genstridige madrester, som har brændt sig ekstra godt fast. Altså grillpølsen skal jo have, så den næsten er helt forkullet – ellers er det ikke en rigtig grillpølse – og det går altså ud over grillristen.

Så er du i en situation, hvor du ikke synes at børsten kan tage det hele, så er det bare med at smøge ærmerne op og give dig i kast med skraberen i stedet og dermed nå helt til bunds.

Giver du dig i kast med fx Napoleons risteskrubber, så er du sikret at kyllingen aldrig kommer til at smage af gårsdagens grillpølser. Win-win!

Rengør grillen lige efter du har grillet

Et godt tip vi selvfølgelig gerne videregiver til dig, er at du altid skal rengøre grillen lige umiddelbart efter du har grillet. Gerne mens grillen er en smule varm.

Det mindsker risikoen for, at madresterne brænder fuldstændig fast på grillristen og du derfor skal lægge ekstra kræfter i for at fjerne skidtet. Er grillen allerede en smule varm, så er skidtet også varmt, og det er altså bare nemmere at fjerne skidt fra en grillrist, når det er varmt, fordi det bedre løsner sig fra risten.

Vi lover, at det ikke tager mere end 5 minutter at gribe grillbørsten efter grillningen. Og så kommer du altså til at klappe dig selv på skulderen over, at du har gjort det.

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser