x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Brisket - med sous vide og grill

alarm_add Forb. 10 min.
query_builder 48 t. 05 min.
1 stk.
Gas
Lettest
Sådan gør du:
Forberedelse og grill inden sous vide
  1. Tør kødet grundigt af med et stykke køkkenrulle eller et rent viskestykke.
  2. Brun kødet i kort tid på grillen, så overfladebakterier dræbes. Det er vigtigt, når man sous vide-tilbereder kød ved lave temperature, i flere døgn som her. Vi bruger en Sizzle Zone, som er skruet helt op på maks og sørger for at alle sider på kødet bliver brunet af i totalt 2 minutter.
Tilberedning i sous vide
  1. Lad kødet køle af efter bruningen og drys med en god portion salt.
  2. Læg kødet i en stor pose til sous vide.
  3. Vakuumer kødet og forsegl posen.
  4. Tilbered din brisket i sous vide-vandbadet ved 55°C i 48 timer (2 døgn).
  5. Det smarte er nu at du kan lægge posen i køleskab. Her kan det holde sig i op til en uge. På den måde kan du nemt forberede maden til, at du får gæster. Når du tager posen ud af køleskabet, så læg det i et vandbad i en ½ time for at lune det. Det varme vand fra vandhanen er velegnet men det må ikke være varmere end 55°C, for så tilbereder du kødet fortsat.
Forberedelse til grill
  1. Tag kødet op af vandbadet og ud af posen. Man kan vælge at gemme kødsaften fra posen, som kan benyttes til sovs - der er meget saft og det smager godt!
  2. Dup kødet tørt med et rent viskestykke eller noget køkkenrulle.
  3. Hvis det ønskes, kan kødet nu krydres med krydderier eller rubs. Egentlig er kødet færdigt nu - kernen er perfekt - men det ser ikke appetitligt ud. Vi mangler den rigtige overflade, lidt flammer og røg.
Tænd for grillen
  1. Kødet er tilberedt så det er kun overfladen, vi skal have gjort noget ved. Der for skal vi give kødet intens varme i kort tid - og så er vores Sizzle Zone jo fantastisk. Tænd for Sizzle Zonen på fuld varme, hvis det blæser meget som her. Ellers løft risten et hak op og brug middel varme på din Sizzle Zone.
  2. Hvis du ikke har en Sizzle Zone, skal du tænde for alle brænderne inde i din grill, så temperaturen kommer på maks.
Grill din brisket
  1. Når grillristen er rygende varm, lægger du kødet på. Du kan teste om den er varm nok ved at lade lidt af kødet røre risten - hvis det syder, så er den klar.
  2. Kødet er tykt og meget mørt, så du skal ikke være bange for at grille det for meget. Du skal grille det til det har den skorpe, som du ønsker. Kødet har ikke rigtigt smidt fedt under sous vide-tilberedningen, så du kan risikere at noget af fedtet løsner sig pga varmen. Det kan betyder flammer men så længe du står der og holder øje med kødet, så er det ikke farligt. Hvis du synes at det bliver for vildt, så tag kødet af.
  3. Grill kødet i ca. 2 min. på hver side til det har fået en tilpas grillskorpe (du kan evt. dreje kødet 90° efter 1 min. så det får krydsende stegestreger).
  4. Kødet har ikke behov for at hvile, så det kan serveres umiddelbart efter grillningen.
  5. En brisket er et stort stykke kød, så vi foretrækker at skære det over MED fiberretningen, så vi har to stykker.
  6. Derefter skærer vi på tværs af fibrene i kødet, ca. 1 cm. tynde skiver, og er klar til at spise. Mmmm!

Oksespidsbryst kaldes også “brisket” og er en kødudskæring med masser af smag, men det er også sejt. Derfor kræver det en lang tilberedningstid for at blive mørt. I dag leger vi med sous vide og grill for at få et lækkert mørt stykke kød med god grillsmag og karamelliseret stegeskorpe. Vi har fået hjælp til sous vide delen af Karsten fra SousVide 2.0, mens vi selv står for grill-delen. Vær opmærksom på at størrelsen på oksespidsbryst varierer meget, men regn med ca. 250 gram pr. person.

Karsten er vores sous vide-guru
Karsten arbejder fuld tid med sous vide og har skrevet ‘Sous vide i dit eget køkken’ og ‘Sous vide 2.0’, der er blandt de bedst sælgende kogebøger i Danmark. Han er en über nørd, når det kommer til Sous Vide og vi er pjattede med mad-nørder. Som vi siger i videoen, så har Karsten lavet sous-vide-delen af vores opskrift, og det fungerer. Derudover underviser Karsten i sous vide hos Meyers Madhus og hos Miele (sous vide-ovne) og har lavet slagteriskolens sous vide-certificering. Læs mere om Karsten og hans bestseller kogebøger om sous vide og se flere opskrifter her.

Sous Vide 2.0 bestseller bog

Sous Vide 2.0 bestseller bog

Men hvorfor laver en grillvirksomhed sous vide?
Når vi ser, hvad der rører sig i de forskellige grupper på Facebook og tjekker vores egen indbakke, så kommer der flere spørgsmål om sous vide og grill.  Det vil vi gerne imødekomme, og derfor har vi teamet os op med Karsten, som står bag flere bestsellers inden for sous vide-kogebøger. Karsten hjælper med sous vide-delen og vi gør det, vi gør bedst; griller maden! Vi håber, at du kan finde lidt inspiration i samarbejdet. Læs hele vores blogindlæg om, hvordan du får det bedste ud af sous vide og grill her.

I dag griller vi på en Napoleon Rogue 525 Special Edition gasgrill. Det er en af de store grill. Læs mere om den her.

Læs mere
I videoen har vi leget med
  • Napoleon Rogue 525 Special Edition

    Nu er det slut med kedelig baghave-grillning - sig hej til Rouge 525 Special Edition gasgrill, som får dine naboer til at blive blege af ren misundelse. Den er proppet med lækkert udstyr, som giver dig den bedste ...

    Se mere her
Se Ingredienser
  • 1 oksespidsbryst
  • Flagesalt

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores brisket har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser