play_circle_outline youtube
Sommerflaeskesteg Jesper Koch Gasgrill Opskrift 1 3656
Sommerflaeskesteg Jesper Koch Gasgrill Opskrift 2 3656
Sommerflaeskesteg Jesper Koch Gasgrill Opskrift 3 3656

Jesper Kochs sommerflæskesteg

Uanset om det er efterår, vinter, forår eller sommer, så kan man altid spise flæskesteg – og der er faktisk masser af muligheder for give den et sæsonorienteret pift. I denne opskrift giver Jesper Koch sit bud på en god grillet “sommerflæskesteg”, som passer perfekt til de lune sommeraftener på terrassen.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Frokost
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Sørg for at alle sværene er ridset.
  2. Hæld masser af salt på sværen og ned imellem.
  3. Hvis du har en stegeholder, så læg flæskestegen deri, så den ligger lige.

Rabarberkompotten:

  1. Skyl og skær rabarber i ca. 2 cm stykker på skrå.
  2. Kom rabarberen i en gryde med sukker, honning og en flækket vaniljestang.
  3. Kog rabarberblandingen ved svag varme i 9 - 10 min. under låg.

Aspargesen:

  1. Knæk bunden af de grønne asparges.
  2. Skræl de hvide asparges og skær bunden af.
  3. Vend aspargsene i olie.

Tilberedning på grillen:

  1. Tænd grillen og varm den op til 250 °C. med indirekte varme (hold brænderen slukket under risten, hvor flæskestegen skal ligge).
  2. Sæt flæskestegen på grillen (gerne i en stegeholder) og grill den med indirekte varme i ca. 30 min. indtil flæskesværen begynder at skifte farve.
  3. Skru ned på 160 °C. Grill flæskestegen til den har en kernetemperatur på ca. 65 °C. - det tager ca. 45 min., men tiden kan variere alt efter flæskestegens størrelse.
  4. Imens flæskestegen hviler griller du dine asparges direkte på grillristen ved 160 °C. i ca. 5 min. Vend dem jævnligt undervejs.

Anretning.

  1. Server flæskestegen med revet citronskal, grillet asparges, rabarberkompot og nye danske kartofler.

Print opskriften

arrow_upward