Ingredienser
Sådan gør du
Klargøring:
- Vi har købt en hel oksestriploin og skærer den ud til ribeye bøffer, steg og carpaccio. De to sidste ryger i fryseren til en anden god dag.
- Det tykkeste og mest marmorerede stykke af din striploin skæres ud til bøffer. Du kan også kende stykket på det lille 'øje'. Skær nogle gode, store bøffer med en tykkelse på 2-3 cm. Bi-fileten bliver mindre og mindre, des flere bøffer du skærer - og når den er helt lille, så er du forbi ribeye-stykket.
SIZZLE ZONE™:
- Tænd grillens SIZZLE ZONE™ på maks. Den er varm efter et min., men vent i yderligere 1-2 min. så grillristen er meget varm. Hvis ikke du har en SIZZLE ZONE™, så tænd din grill på maks. ved direkte varme, og grill kødet der.
Tilberedning på grillen:
- Krydr dine bøffer med salt og peber.
- Læg dem på den varme SIZZLE ZONE™, og grill dem. Et tip er, at dine bøffer skal have ca. et min. per side per cm tyk, for at blive en lækker rød-medium. Vores ribeye bøffer er ca. 2 cm tykke, og derfor skal de grilles 2 min. på hver side.
- Efter et minut vender du bøfferne.
- Efter yderligere et minut vender du dine ribeyes og drejer dem 90°, så de får grillstreger på tværs af de første grillstreger.
- Efter et minut mere, så vender du dine ribeyes for sidste gang og drejer dem 90°, så de får grillstreger på tværs af de første grillstreger.
- Hvis bøfferne er tykkere end 3 cm, kan du med fordel brune dem af på din SIZZLE ZONE™ og efterfølgende lægge dem på indirekte grillning inde i grillen. Det gør du ved at tænde for brænderne i siden og lægge kødet på midten af grillristen, hvor brænderne er slukket under. Bruger du kun SIZZLE ZONE™ til bøffer tykkere end 3 cm, vil de få en kraftig grillet skorpe inden de er færdigtilberedt i kernen.
- Tag dine ribeye bøffer af grillen, og lad dem hvile i et par minutter inden servering.