Grillede, letrøgede sild i lage

Sild er en fed fisk, som egner sig til grillen. Du skal bare have grillen på høj varme, og stege dem på direkte varme. Ikke rør dem, før de skal vendes - og først efter 4-5 min., for så slipper skindet meget bedre!

I denne opskrift er silden også røget let med et rygerør med æble røgchips. Dette giver et mild hint af røg.

Du kan spise silden direkte efter grillingen, men vi synes den bliver meget bedre når den ligger i lage natten over. Her bruges en lage af stout, den giver silden en dejlig afrundet smag. Opskriften er udafbejdet af: Øl, mad og folk.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Rygerør:

  1. Læg din røgflis i vand i 30 min.
  2. Tænd for grillen og læg rygerøret - eller boksen ned på en af brændere, så den begynder at ryge.

Sild:

  1. Klip finnen af sildefileterne og skyl dem rene. Dup dem tørre med køkkenrulle.
  2. Læg dem med skindsiden ned. Smør indersiden med sennep, honning, salt og masser af frisk dild.
  3. Fold dem på tværs eller langs, afhængig af hvad du ønsker. Du kan bruge en kødnål eller tændstikker for at holde på fyldet.
  4. Grill dem på høj varme i 4-5 min, på hver side.

Lage:

  1. Kog din lage op, bestående af stout, lagereddike, sukker, peberkorn, rosepeber, stjerneanis og laurbærblade. Skær rødløgene i tynde skiver og lad det koge i 10 min.
  2. Når den er kølet ned til 50 °C. hælder du lagen over sildene og stiller det på køl.
  3. Lad det trække mindst et døgn.
  4. Server til dine frokostgæster på rugbrød, med rødløg og dild.

Print opskriften

arrow_upward