Pluma med palmekål, ricottacreme og nødder

Pluma er nok den mest legendariske af alle udskæringer fra de spanske Iberico-grise, som også går under navnet sortfodsgrise eller Iberico belotta. Kødet er ekstremt smagfuldt, saftigt og mørt og serveres her med palmekål, nødder og en virkelig lækker ricottacreme. En lille ret, der virkelig forkæler smagsløgene. Opskriften her er udarbejdet i samarbejde med: Mads Niemann, Kok, influencer og kogebogsforfatter.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Forret
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Sådan gør du


Tilberedning af kød:

  1. Fjern evt. sener fra kødet.
  2. Grill kødet på en varm grill, gerne over SIZZLE ZONE™ i 5-8 min. på begge sider.
  3. Lad herefter kødet hvile i 5 min. Kødet skal helst være rosa stegt.

Tilberedning af grønt:

  1. Skær stokken fra palmekålen, og skær kålen fint ud i lange tynde strimler (julienne udskæring).
  2. Smelt smør på en pande eller støbejernspande på grillen, og steg kålen af over hed varme i et par min.
  3. Rist hasselnødder på en varm pande, støbejerns pande på grillen eller i et ildfast fad på grillen.
  4. Afskal nødderne efterfølgende og hak dem derefter groft.
  5. Bland alle ingredienserne til ricotta cremen.

Anret:

  1. Skær kødet ud i tynde strimler og server det ovenpå palmekål.
  2. Top det med ricotta cremen.
  3. Pynt af med hassenødder.

Print opskriften

arrow_upward