Ingredienser
Sådan gør du
Marinaden:
- Kom alle ingredienserne til marinaden i en skål og rør godt rundt. Juster selv til med smagene efter behov.
- Fjern sener fra kødet og skær det ud i mundrette stykker på ca. 2 cm.
- Kom kødet op i skålen med marinaden og sørg for at arbejde marinaden godt ind i kødet.
- Kom husholdningsfilm over skålen og sæt den i køleskabet. Lad kødet marinere i minimum 3 timer - gerne natten over.
Tzatzikien:
- Riv agurkerne, og vend dem med salt.
- Lad dem trække i 5-10 min.
- Læg agurkerne i en sigte, og pres al væsken fra agurkerne.
- Rør agurkerne sammen med græsk yoghurt, og smag til med hvidløg, olivenolie, salt og peber.
- Hvis du bruger grillspyd af træ, så læg dem i en skål med koldt vand i en times tid inden brug.
Tilberedning:
- Kom kødet på grillspyddene. Kom dem på grillen og grill dem i ca. 10 min. over direkte varme. Gerne over SIZZLE ZONE™ for ekstra smag. Vend dem efter behov.
Til servering: græske pitabrød/gyros, tomater, rødløg, agurk, og frisk mynte