play_circle_outline youtube
Souvlaki Opskrift 1
Souvlaki Opskrift 2
Souvlaki Opskrift 3

Græsk souvlaki

Hvis du har besøgt Grækenland, så har du garanteret smagt deres version af grillspyd kaldet souvlaki. I denne opskrift viser Mads Niemann, hvordan du nemt kan lave souvlaki på din gasgrill. Vi giver selvfølgelig souvlakien lidt ekstra græsk følgeskab, og serverer den med et godt fladbrød, salat og en tzatziki, der er smækfyldt med hvidløg.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Marinaden:

  1. Kom alle ingredienserne til marinaden i en skål og rør godt rundt. Juster selv til med smagene efter behov.
  2. Fjern sener fra kødet og skær det ud i mundrette stykker på ca. 2 cm.
  3. Kom kødet op i skålen med marinaden og sørg for at arbejde marinaden godt ind i kødet.
  4. Kom husholdningsfilm over skålen og sæt den i køleskabet. Lad kødet marinere i minimum 3 timer - gerne natten over.

Tzatzikien:

  1. Riv agurkerne, og vend dem med salt.
  2. Lad dem trække i 5-10 min.
  3. Læg agurkerne i en sigte, og pres al væsken fra agurkerne.
  4. Rør agur­kerne sammen med græsk yoghurt, og smag til med hvidløg, olivenolie, salt og peber.
  5. Hvis du bruger grillspyd af træ, så læg dem i en skål med koldt vand i en times tid inden brug.

Tilberedning:

  1. Kom kødet på grillspyddene. Kom dem på grillen og grill dem i ca. 10 min. over direkte varme. Gerne over SIZZLE ZONE™ for ekstra smag. Vend dem efter behov.

Til servering: græske pitabrød/gyros, tomater, rødløg, agurk, og frisk mynte

 

Print opskriften

arrow_upward