Ingredienser
Sådan gør du
Klargørelse:
- Som det første skal nyretapperne soigneres for sener og fedt. Imellem de to muskler sidder en stor sene som skal fjernes.
- Derudover skal fedt og andre sener ligeledes fjernes, således man står tilbage med 2 reelle stykker, som er klar til at blive tilberedt.
Løgene:
- Pil løgene, og skær dem i ringe.
- Kom lidt smør på panden, evt en støbejernspande på grillen. Når smørret er smeltet, steges løgene ved middel varme i ca. 15 min., til de er møre og let gyldne.
- Tilsæt resten af smørret, og lad løgene stege i 5 min. mere. Smag til med salt og peber.
Jordskokkechips:
- Vask og rens jordskokkerne godt.
- Skær jordskokkerne i helt tynde skiver, evt. med et mandolinjern.
- Varm olien op til ca. 180 °C, og steg få jordskokkeskiver ad gangen, til de er gyldne og sprøde.
- Drys med havsalt.
Spicy mayo:
- Start med at piske æggeblommer og salt sammen.
- Herefter tilsættes sennep, citron og der piskes igen.
- Tilsæt olie i en tynd stråle, mens du fortsat pisker. Gør du det for hurtigt, skiller den. Hvis den skiller, kan du samle den med en lille smule vand igen.
- Smag den til sidst til med frisk chili og sweet chilisauce, hvorefter den er klar til brug.
- Når du har opnået den ønskede konsistens, så kom den i en sprøjtepose eller en sprøjteflaske, hvorefter den er klar til brug.
Tilberedning af kødet:
- Krydr nyretapperne med salt og peber og grill dem over direkte varme.
- Tænd grill ved høj varme. Hvis din grill har SIZZLE ZONE™, så grill dem gerne der for at få ekstra smag. Grill dem ved direkte varme på begge sider i 4-6 min. afhængig af størrelsen.
- Lad dem hvile i 10 min. inden udskæring.
- Nyretapper må helst ikke gennemsteges, da det kan forringe kødets smag og tekstur. Derfor anbefaler vi en slutkernetemperatur på mellem 54-57 °C
Anretning:
- Skær kødet ud i tynde skiver og anret ovenpå et fad med salat. Pynt med jordskokkechips, bløde løg og chili mayo.