Pulled Pork - Danmarks officielt bedste

Team Sydhavsgrill blev Danmarksmestre i Pulled Pork til DM i Grill 2023. På teamet deltog Lars og Lone Wassileffsky fra vores BBQ Team, som her deler vinderopskriften med dig. Der er bl.a. brugt Boemsen Pig Powder Rub, Boemsen Swine Shine og Traeger Signature træpiller til tilberedningen, som foregik på en Traeger Timberline L. Kødet du skal bruge er Boston Butt, der er den originale udskæring som benyttes, når man skal lave ægte amerikansk pulled pork. Boston Butt består af nakkefilet og et stykke fra skulderen (boven).

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Trim en Boston Butt for sener, hinder og fedt. 
  2. Gnid kødet ind i Pig Powder rub af flere omgange, så det hele hænger ved.
  3. Pak det ind i rigeligt stanniol, og lad det hvile mindst 3 timer og gerne natten over.

På grillen:

  1. Hæld Traeger Signature træpiller i din Traeger pillegrill.
  2. Tænd grillen, og indstil den til 100 °C samt Super Smoke.
  3. Sæt et stegetermometer i kødet, og stil det på nederste rist i grillen, når den er blevet varm.
  4. Grill kødet til det opnår en kernetemperatur på 75 °C.
  5. Tag kødet ud, og pak det ind i slagterpapir (Butcher Paper). Læg smørret ovenpå kødet, og tilsæt posen med Swine Shine.
  6. HVIS du kan finde den muskel, der kaldes “Money muscle”, løsnes den, og pakkes ind for sig, med en smule smør. Alternativt springes dette punkt over.
  7. Inden pakken lukkes helt, tilsættes æblejuicen.
  8. Hæv temperaturen på grillen til 120-130 °C, og stil pakken tilbage i grillen i en drypbakke. 
  9. Når kødet opnår en kernetemperatur på ca. 93 °C tages det ud af grillen.
  10. Lad det hvile i mindst en time i en varmekasse. Det kan holde sig varmt i 3-4 timer uåbnet.

    Den samlede tilberedningstid afhænger altid af kødets størrelse. Men som tommelfingerregel skal du regne med, at 6 kg Boston Butt tager ca. 26-27 timer at tilberede.

Servering:

 Når kødet har hvilet, er det tid til at trække grisen. Saften fra kødet hældes til sidst over og vendes rundt.

Kom f.eks. din pulled pork i en briochebolle med coleslaw, syltede agurker og BBQ-sauce.

Velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward