Tandoori kyllinge lollipops

Måske har du i nogle sammenhænge hørt om "Chicken Lollipops"? Det er en betegnelse for kyllingelår, hvor skindet og kødet er fjernet fra benet. I denne udgave af "Chicken Lollipops" har kyllingerne fået et twist af indien, i form af både en indisk kyllingerub og en Tandoori BBQ sauce. Server eksempelvis til små grillede krydderkartofler. Opskriften kan med fordel tilberedes i rotisseri.

Opskriften er udarbejdet i samarbejde med: ølogfolk.dk

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Snack
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Sådan gør du


Indisk kyllingerub:

  1. Bland alle krydderierne sammen i en skål.

Tandoori BBQ sauce:

  1. Varm olivenolien op i en tykbundet gryde ved middel varme.
  2. Tilsæt ingefær og hvidløg og svits i ca. 3-5 min. Rør gerne i det ofte, så det ikke brænder på.
  3. Tilsæt ketchup, worcestershire sauce, tabasco, malteddike og øl. Bring i kog.
  4. Reducer varmen og lad saucen simre, indtil den er tyknet.
  5. Tilsæt sennep, espressopulver, brun farin, sort peber, garam masala og tandoori-krydderi. Lad det reducere i yderligere 10-15 min. Saucen skal være mørk rødbrun og ret tyk.
  6. Lad saucen køle helt ned, inden du anvender den.

Klargøring af kyllingelår:

  1. Skær rundt om benet, lige under knoglen. Brug gerne en skarp kniv, så er det lettere.
  2. Skub kødet og skindet ned til den tykke ende af kyllingelåret. Husk at fjerne eventuelle sener.
  3. Krydr dine kyllingeunderlår med rigelig indisk kyllingerub.

Tiberedning på grillen:

  1. Tænd grillen på 180 °C ved indirekte varme.
  2. Grill dine kyllingelår i ca. 45 min. Her kan du med stor fordel benytte en holder til kyllingelår.
  3. Når der er 5 min. tilbage af tilberedningstiden, pensler du dine kyllingelår med din Tandoori BBQ sauce.
  4. Server eventuelt med mere af din Tandoori BBQ sauce efterfølgende, hvis du er til det. Velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward