Calzone med svampe, ricotta og hvidløgssmør

Denne calzone fyldt med svampe og pisket ricotta, giver en eminent smagsoplevelse i sig selv, men vi vælger lige at tage den skridtet videre, og toppe den af med en rigelig mængde hvidløgssmør - så bliver det altså ikke bedre!

  • texture Pizzaovn
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Til hvidløgssmørret piskes smør og finthakket hvidløg sammen, før persillen tilsættes. Sæt til side.
  2. Kom ricottaen i en foodprocessor/minihakker med citronsaft. Smag til med salt og peber. Piskes i et par minutter, indtil den er jævn. Sæt til side.
  3. Skær champignon i skiver og kog dem.
  4. Stræk en kugle pizzadej ud - lidt mindre end man ville have til en pizza, da den ikke skal være for tynd.
  5. Fordel ricottablandingen på pizzabunden sammen med de kogte svampe. Drys derefter mozzarellaen og oregano over - sørg for at have en kant på omkring 4 cm rundt om ydersiden.
  6. Fold dejen ind mod dig selv, og brug bagenden af et køkkenredskab til at presse dejen sammen hele vejen rundt.
  7. Skær den overskydende dej væk fra kanten. Stik 2 eller 3 små huller i toppen, så dampen kan slippe ud.

Tilberedning:

  1. Skru den forvarmede pizzaovn ned til dens laveste indstilling (termometeret skal vise omkring 350 °C).
  2. Indsæt calzonen på en meldrysset pizzaspade, og sæt ind i den forreste tredjedel af ovnen. Bages i 2 ½- 3 min. Drej efter behov.
  3. Når calzonen kommer ud, pensles den med hvidløgssmør.

Tips:

Hvidløgsmørret kan holde sig i køleskabet i et par uger.

Print opskriften

arrow_upward