Ingredienser
Sådan gør du
Klargøring:
- Til hvidløgssmørret piskes smør og finthakket hvidløg sammen, før persillen tilsættes. Sæt til side.
- Kom ricottaen i en foodprocessor/minihakker med citronsaft. Smag til med salt og peber. Piskes i et par minutter, indtil den er jævn. Sæt til side.
- Skær champignon i skiver og kog dem.
- Stræk en kugle pizzadej ud - lidt mindre end man ville have til en pizza, da den ikke skal være for tynd.
- Fordel ricottablandingen på pizzabunden sammen med de kogte svampe. Drys derefter mozzarellaen og oregano over - sørg for at have en kant på omkring 4 cm rundt om ydersiden.
- Fold dejen ind mod dig selv, og brug bagenden af et køkkenredskab til at presse dejen sammen hele vejen rundt.
- Skær den overskydende dej væk fra kanten. Stik 2 eller 3 små huller i toppen, så dampen kan slippe ud.
Tilberedning:
- Skru den forvarmede pizzaovn ned til dens laveste indstilling (termometeret skal vise omkring 350 °C).
- Indsæt calzonen på en meldrysset pizzaspade, og sæt ind i den forreste tredjedel af ovnen. Bages i 2 ½- 3 min. Drej efter behov.
- Når calzonen kommer ud, pensles den med hvidløgssmør.
Tips:
Hvidløgsmørret kan holde sig i køleskabet i et par uger.