x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Slagter Carlsens hemmelig opskrift på leverpostej

query_builder 1 t. 40 min.
12 stk.
Bronson Træpille
Let
Sådan gør du:
Skær det bløde spæk og lever i stykker
  1. Skær det bløde spæk og leveren i nogle stykker, så det passer til din hakkemaskine. Du kan evt. bruge en kødhakker eller kødkværn.
Kog dit bløde spæk
  1. Tag en gryde og fuld den med 3-4 liter vand.
  2. Kog vandet op til det bliver præcis 60 grader. Dit spæk må ikke blive mere end 60 grader, ellers kan din levepostej nemt komme til at skille.
  3. Kom spækken i det 60 grader varme vand. Der vil opstå en naturlig nedkøling af vandet, når alt spækken er kommet i gryden, derfor skal vandet koges op på 60 grader igen. så passer det med at spækken er færdig.
  4. Husk at gem 2 liter af vandet "suppen", da den skal bruges senere i opskriften.
Kom løgene, leveren og spækken i din hakkemaskine
  1. Hvis du ikke har en hakkemaskine, så kan du tage ned til din lokale slagter og bestille leveren og spækket hakket.
  2. Tag en skål eller gryden og stil under din hakkemaskine.
  3. Start med at kører løgene gennem hakkemaskinen, så er du sikker på, at få alle løgene med. Løgene er med til at give en god smag til levepostejen.
  4. Hak leveren i hakkemaskinen. Leveren og løgene må godt komme i den samme skål.
  5. Tag en ny og større skål og læg under din hakkemaskine. Kør spækken gennem hakkemaskinen.
Miks det hele sammen og lav leverpostejen
  1. Tag melet og fordel det pænt ud over det hakket spæk.
  2. Drys bagepulveret, saltet, sukker og det hvide peber jævnt over melet.
  3. Rør det hele RIGTIG godt sammen, så det hele er absorberet i den kogte spæk.
  4. Tilføj 2 liter af suppen, som spækket var blevet varmet i. Det skal tilføjes lidt af gangen, imens der bliver rørt rundt. Hvis det hele bliver tilføjet på en gang, så vil du opleve at det skiller.
  5. Det skal røres indtil det bliver, som en opbagt grød. Når massen begynder, at blive lidt tynd og flydende kan du med fordel bruge et piskeris.
  6. Hæld leveren i og rør det hele godt sammen, så den er rød og ensfarvet hele vejen rundt.
  7. Til sidst kan du smage på den rå leverpostej for, at vurdere om du synes det smager, som det skal. Det skal selvfølgelig smage af leverpostej.
Fyld leverpostejen i forme
  1. Fyld dine forme op til kanten, der er ca. til 12 store leverpostej. Afhængig af størrelsen på dine forme.
  2. Du kan sætte dem på på køl i 6 - 8 timer, så den kan sætte sig. Du kan også sagtens grille dem med det samme.
  3. Hvis du ikke griller dem med det samme kan du komme dem på frost, så er de klar til at blive taget op hver søndag, når du har lyst til en nylavet leverpostej på grillen eller i ovnen.
Grill din leverpostej
  1. De skal ca. have 1 time og 10 minutter på 170 grader i vandbad, det er for, at undgå og få en brændt skorpe. Det er vigtig, at vandbadet går 2 cm. op på formen for, at undgå og få en brændt bund.
  2. Hvis du har taget dem op fra frost skal de have ca. 15 minutter mere.
  3. Sørg for at din leverpostej for en kernetemperatur mellem 75 - 78 grader, så er den perfekt. Velbekomme!

Vi griller på en af de helt store træpillegrill med WiFi, nemlig Traegers Timberline-serie. Den kan styres fra telefonen, du kan holde øje med temperaturen i grillen og kødet fra app’en og vi er pjattede med de mange nye muligheder, det giver. Mindre grill kan naturligvis gøre det. Og har du en gasgrill, så kan den naturligvis også bruges.

 

Læs mere
I videon har vi leget med
  • Traeger Timberline 850

    TRAEGER Timberline 850 er den mindste grill i Timberline serien, men den er altså ikke mindre end genial. Med en perfekt blanding af funktionalitet, gadgets og super lækkert design, så når Timberline 850 nye hø...

    Se mere her
Se Ingredienser
  • Svinelever 2 kg
  • Blødt spæk 2 kg
  • 3-4 liter vand (2 liter suppe)
  • 80 g salt
  • 80 g sukker
  • 400 g mel
  • 12,5 g hvid peber
  • 160 g løg
  • 20 g bagepulver

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores Slagter Carlsens hemmelig opskrift på leverpostej har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser