Napoleon’s nye matsorte vidunder

15. juni 2021

Napoleon Rogue 425 SE Phantom RSE425SIBMK 1PHM Lifestyle 1

Omtale på gastromand.dk

Napoleon’s nye matsorte vidunder

Rigtig mange gas-grills har mere eller mindre samme grund design, grillen i midten med låg, sideborde og et skab nedenunden. Derfor skal man kigge mere på detaljerne, funktioner og kvalitet for at kunne se forskellen.

Sådan indleder Aarhusianeren sin anmeldelse på gastromand.dk, hvor han kigger nærmere på det han betegner som "et matsorte vidunder", og fortsætter;

Indledningsvis kan vi hurtigt lige vende de forskellige typer grills, mange sværger til kulgrill, hvor der også bare her kan være god diskussion, om det skal være briketter eller trækul – det sidste, hvis du spørger mig. Men det er også kommet mange træpille-grills på markedet, bl.a Traeger Grills, som vi måske en dag også vil kigge nærmere på. Gasgrillen kender de fleste. Her synes nogle, at det er det eneste rigtige og andre det helt forkerte. Derfor handler det primært om personlige præferencer, om du vælger det ene eller det andet.

Mange har holdninger om, at det skal være kul for at opnå den rigtige autentiske røgsmag – og det er tildels også rigtigt. Men skal det være helt autentisk, kunne tilberedning over bål og røg også være vejen, back to nature. Er du mere til eller har behov for mere temperaturkontrol og nemt optændning, så er gas- eller pille-grillen vejen at gå. Valget er dit, der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert – god mad kan laves på alle grills. Her skal vi kigge på Napoleons nye topmodellen, med det lidt lange navn: Napoleon Rogue 425 Special Edition Phantom. Rogue 425 serien er Napoleon mellemstørrelse grill med tre brændere, som nok kan siges at være standard størrelsen i de flest hjem.

Testen

Grillen har tre brændere, som kan tændes separat. De styres og justeres via de tre store dreje-knapper, og har hvad Napoleon kalder et JETFIRE system. Når knappen trykkes ind skydes der ekstra gas ind samtidig med gnist-tændingen, som sikre de altid tænder.

Underskabet har plads til en 5KG gasflaske, som lukker med magnet. Modellen her har også ekstra store sideborde, hvor den højre kan klappes ned. I det venstre er placeret en Sizzle Zone, som jeg vender tilbage til. Inde i grillen findes du også en bagbrænder, som særlig er anvendelig til rotisserie, det vender jeg også tilbage til. Sizzle Zone og bagbrænder tændes og styres på de to mindre dreje-knapper. Her skal du dog også benytte den lille gnist-knap til venstre. Den lille knap i højreside er til at tænde baggrundslyset i alle knapperne, det er ret liret. Men det er nok ikke noget man bruger så meget på de lyse aftener. Men grilles der lidt senere på efteråret, giver det faktisk god mening med noget lys, at du kan se indstillingerne.

Grillristen er kurvet, hvilket jeg ikke tænker har den store funktion, men det er dog en signatur-rist fra Napoleon. En ting jeg har lagt mærke til er at grillristen har lidt stor afstand i risten. Griller man nogle mindre grønsager, fx gulrødder, så kan de små falde gennem risten, hvis de lige kommer på langs. Grillen med de tre brændere giver god mulighed for både at lave direkte og indirekte grillning.

Inde i grillen er der også en varmehylde, som også her er opgraderet til en multirist. Den kan bruges som en almindelig rist, men udover det, har den bl.a. mulighed for at hænge kyllingelår i de 8 indhak i fronten, de andre huller kan være anvendelige til bl.a. peberfruger, majs eller andet grønt.

Sizzle Zone kan også bruges som almindelig gasblus til pander og gryder, men du skal huske ikke at tænde den på fuld gas.

Det er mit indtryk, at grillen bliver hurtigt varm og kan også blive ganske varm. Temperaturen kan du følge i låget, hvor der er monteret til termometer.

Dommen

Overordnet set kan man godt fornemme, at det er en topmodel, ikke i størrelse, men i kvalitet. På alle de små detaljer kan man godt mærke, at der er gjort lidt ekstra ud af det. Jeg synes også, at det er godt set, at alle grills ikke bare skal være stål ofte blandede kvaliteter og farver. Ofte har man også set grill i sort, men stadig blandet med rå stål. Jeg kan rigtig godt lide, at denne grill er helt gennemfarvet matsort, den står rigtig flot. Det er selvfølgelig svært at gisne om, hvordan der står om to, tre eller fire år. Men jeg har en forventning om stor holdbarhed, særligt på grund af de mange elementer lavet i en bedre kvalitet rustfri stål. .... Det er heller ikke den billigste model, men kvalitet koster.

arrow_upward