x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Hvorfor vælge en pillegrill?

Vi har Danmarks bedste Pro BBQ Team, som nørder på vores egne Napoleon Grill og Traeger Pillegrill. Og som rigtige nørde-nørder, tester de selvfølgelig også alverdens andre grill i deres private grillparker.
Vores Pro BBQ Team består af 17 grillnørder, som individuelt er seje på hver sin måde. Alle griller på både kul-, gas- og træpillegrill men nogle er særligt glade for én af måderne at grille på. Vi har bedt én af vores pillegrill-entusiaster fortælle om, hvorfor han er så glad for at bruge pillegrill. Let’s hear it…

Erfaring fra vores Pro BBQ Team – en pillegrill-entusiast:

Træpillegrillens fede egenskaber

En pillegrill besidder mange egenskaber, som både kulgrillen og gasgrillen må kigge langt efter, og som er eftertragtet hos grillentusiaster verden over. Her kommer mine favoritter:

 

Autostart, nem optænding, temperaturstyring og opvarmningstid

Listens første punkter byder på autostart, nem optænding, temperaturstyring og kort opvarmningstid. Det er fire egenskaber, som gør det både nemmere og sjovere at lave mad over grill.
Grillen varmer op til præcis den temperatur, man indstiller. Allerede efter fire minutter er pillegrillen klar til brug, og hvis du giver den et par minutter mere, så har grillen den temperatur, du indstillede. Optændingen foregår via træpiller, som opbevares i en kasse på siden af grillen. Traeger Pillegrillen er lynhurtigt klar til brug, og på blot otte-ti minutter kan den levere en jævn temperatur.

Grillen styres digitalt og holder derfor den angivne temperatur. Skulle det begynde at blæse eller at regne, eller skulle solen pludselig begynde at skinne fra en skyfri himmel, regulerer grillen selv indtaget af træpiller og derved temperaturen, som forbliver som indstillet. Det er smart!

Mad med unik røgsmag – vælg din egen variant

Den store forskel på andre grilltyper og en Trager Pillegrill er, at maden får en lækker, autentisk røgsmag i kraft af træpillerne. Træpillerne er lavet af 100 % rent træ uden brug af hverken fyldstoffer, bindemidler eller andet. Og så er de CO2-neutrale, hvilket er vigtigt i en tid, hvor vi skal passe på miljøet. Der er en smule fugt i træpillerne, for at give den rigtige mængde røg, og derudover små spor af olier til at smøre sneglen når pillerne skal fra pilletanken til brandkamret.

Der findes hele seks forskellige blandinger af træpiller. Hver blanding er god til alt mad men nogle træpiller er fantastiske til noget bestemt. Eksempelvis kan du vælge en blanding med kirsebær, som giver en sødlig røget smag, mens en blanding af pecan tilfører maden en mere nøddeagtig smag.

Ahorn-blandingen er lavet af ahorn og giver en sød og mild røgsmag. Den er velegnet til ribs, bacon, svinekød, skinke, fjerkræ og vildt.

Hickory træpillerne er god til kød med en kort tilberedningstid, men giver en bitter smag til kød, der skal stege længe.

Kirsebær-blandingen giver en sød og frugtagtig smag og er velegnet til svinekød, fjerkræ og vildt.

Pecan-blandingen giver en nøddeagtig smag til maden og kan bruges til alt, men er især velegnet til kylling og ribs.

Æble-blandingen har en mild, sød og frugtig smag af æble.

Egetræ-pillerne er lidt kraftigere i smagen end kirsebær eller æble. Blandingen her er fantastisk til fisk, oksekød eller til bagning.

Træpillerne med mesquite er rent USA-træ og bliver ofte brugt til grillkonkurrencer i USA. I Texas annvendes træpillerne med mesquite til traditionel BBQ. Så skal du lave autentisk BBQ så er blandingen med Mesquite ikke til at komme uden om.

En Traeger Pillegrill kan både bruges til grillning og bagning

Det er både muligt at lave grillmad og at bage på pillegrill. Den er perfekt at bage på, fordi varmen er så let at regulere og holde stabil.
Du skal se en Traeger Pillegrill som en traditionel ovn; varmen kommer fra bunden men cirkulerer i grillen. Når du griller kød er det positivt, fordi det er med til at forsegle kødet, hvormed det holder på saften og ikke bliver tørt. Du kan vagt sammenligne det med indirekte grillning men egentlig er sammenligningen med en ovn meget bedre. Selv om pillegrillen ’kun’ kan komme op på 260 grader (på de største modeller), så kan du sagtens lave flotte stegestreger alligevel. Det kræver blot en støbejernsrist, fx Traegers støbejernsrist, fordi støbejern tiltrækker mere varme.

Da grillen kan give varme fra 65 grader og du nemt kan regulere temperaturen, er den god til low&slow mad, hvor maden skal simre eller grilles længe ved lave temperaturer. Du skal blot bruge displayet til at justere temperaturens temperatur.
Sidst men ikke mindst har den et stort ristareal, hvor der er plads til meget mad på én gang: Traegers Pro-modeller har to niveauer og Timberline-modellerne har tre niveauer.

Hvorfor skal du vælge en Traeger Pillegrill frem for en traditionel grill?

Lad mig gøre det klart, hvis det ikke allerede er det, hvorfor jeg foretrækker en Traeger Pillegrill frem for en traditionel gasgrill eller kulgrill.
Sammenlignet med en gasgrill kan en Pillegrill tilføre røgsmag, uden at det ryger ud hele tiden. På en gasgrill skal man også selv regulere temperaturen, hvis det begynder at regne eller at blæse, hvilket en pillegrill selv sørger for.
Sammenligner man den med en kulgrill, er den hurtigere at tænde og varme op. Og så varmer den kun op til den temperatur, man har valgt. Derudover giver pillegrillen ikke støv eller aske. Mange vil også foretrække en smag af røget træ frem for kul.
Dertil kommer alle ovenstående fordele, som du allerede er blevet præsenteret for.

God fornøjelse ved grillen.

De bedste hilsner

Traeger Pro BBQ Team

Traeger Pillegrill

Henit latem as autati reria volut re conseque reped qui rerum repelitas anis ea alit molore quibust, volorio nsenis incil ipsame
dolumet aperehent eum eumqui omnis vidit endi consequo que volores doluptatus re pore volor acestis suntur?

#TraegerGrills

Her kan du se de seneste fire delte billeder på Instagram med ovenstående #. Vil du have vist dine egne stjerne-fede billeder af dit tilbehør eller maden, du har lavet derpå? Brug hashtagget og bliv vist her på vores hjemmeside.