x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Flæskesteg med flæskestegssauce

query_builder 2 t. 50 min.
face 4  personer
Bronson Træpille
Lettere
Sådan gør du:
Start din grill
  1. Start din Traeger grill på 190 grader.
  2. Gør grillen klar til, at der kan være 1 flæskesteg på den ene rist og 1 ildfast fad på den anden. Vi har 3 riste i Timberline 850, derfor fjerner vi den øverste rist, så flæskestegen kan være der.
Klargør din flæskesteg
  1. Tag flæskestegen ud af køleskabet mindst 30 minutter før du vil grille den.
  2. Rids sværene på stegen op uden at presse kniven. Brug blot knivens egen vægt til forsigtigt at skære igennem til hinden under flæskesværene men ikke igennem den. Det er vigtigt, at du skære helt ud til anden af sværene, så fedtet kan løbe fra.
  3. Salt din flæskesteg med groft salt i rillerne mellem sværene. Der skal groft salt ned i alle riller.
  4. Gør det samme med kværnet peber. Det er valgfrit om man vil komme peber på sin flæskesteg, men vi synes det giver en god smag.
Gør fonden til saucen klar.
  1. skræl dine gulerødder og løg.
  2. Skær gulerødderne og løgende i stykker. Du behøver ikke at skære det i små stykker.
  3. Kom stykkerne af gulerødder og løg i et ildfast fad sammen med grøntsagsbouillonen og vand.
Langtidssteg din flæskesteg i grillen.
  1. Når din grill er 190 grader varm, så kom din flæskesteg ind på den øverste rist.
  2. Tag det ildfaste fad og kom den på den nederste rist. Det er vigtigt, at det ildfaste fad står under flæskestegen, så saften fra stegen kan dryppe ned i det ildfaste fad.
  3. Tag et stegetermometer og stig det ind i flæskestegen. Sørg for at ram midten af stegen med proben, så man kan få den korrekte kernetemperatur i kødet.
  4. Grill din flæskesteg på 190 grader til den når en kernetemperatur på 50 grader.
  5. Når din steg har en kernetemperatur på 50 grader, så skruer du grillen op på maks temperatur i dette tilfælde 260 grader. Hvis du har en Traeger grill fra Pro-serien, så er maks temperaturen 230 grader.
  6. Grill din flæskesteg til den har sprøde svær og har en kernetemperatur på 65 grader, så tager du den ud og lader den trække med et viskestykke eller lign. over kødet, men sværene må ikke være pakket ind. Lad den stå til den når en kernetemperatur på 68 grader.
Lav flæskestegssaucen
  1. Sigt indholdet fra det ildfaste fad, så du har væsken tilbage. Lad det stå et par minutter, så fedtet ligger sig oven på fonden.
  2. Fjern så meget af fedtet som muligt med en dyb suppeøse eller fedtskillerkande, da fedtet ikke er lækkert at have i sin flæskestegssauce.
  3. Tag fonden op i en gryde og tilføj ca. 2 dl fløde.
  4. Hvis du synes saucen er for tynd, så kan du jævne den til efter eget ønske med maizenamel og vand.
  5. Smag til med salt og peber.
Server din flæskesteg med flæskestegssauce
  1. Pak din flæskesteg ud og skar den ud. Server den med den lækre flæskestegssauce. Velbekomme!
Læs mere
I videon har vi leget med
  • Traeger Timberline 850

    TRAEGER Timberline 850 er den mindste grill i Timberline serien, men den er altså ikke mindre end genial. Med en perfekt blanding af funktionalitet, gadgets og super lækkert design, så når Timberline 850 nye hø...

    Se mere her
Se Ingredienser
Flæskesteg
Flæskestegssauce
  • 2 dl fløde
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 3-4 dl vand
  • Salt
  • Peber
  • Maizenamel
  • 3 - 4 gulerødder
  • 2 - 3 løg

Tilbehør anvendt i videoen

Til grillopskriften på vores Helstegt and med andesauce har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser