play_circle_outline youtube
Flaeskesteg Paa Pillegrill Opskrift 1
Flaeskesteg Med Flaeskestegssauce Opskrift Pillegrill 1 3641
Flaeskesteg Med Flaeskestegssauce Opskrift Pillegrill 2 3641
Flaeskesteg Med Flaeskestegssauce Opskrift Pillegrill 3 3641

Flæskesteg på pillegrill

Flæskesteg er en dansk klassiker, og der er bare noget helt særligt over en god skive flæskesteg akkompagneret med sprøde svær. I denne opskrift guider vi dig til, hvordan du nemt laver en saftig og mør flæskesteg på din Traeger. Med denne fremgangsmåde får du også en lækker opskrift på en flæskestegssauce.
  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Start din Traeger grill på 190 °C.
  2. Gør grillen klar til, at der kan være 1 flæskesteg på den ene rist og 1 ildfast fad på den anden. Vi har 3 riste i Timberline 850, derfor fjerner vi den øverste rist, så flæskestegen kan være der.

Klargøring:

  1. Tag flæskestegen ud af køleskabet mindst 30 minutter før, du vil grille den.
  2. Rids sværene på stegen op uden at presse kniven. Brug blot knivens egen vægt til forsigtigt at skære igennem til hinden under flæskesværene, men ikke igennem den. Det er vigtigt, at du skærer helt ud til enden af sværene, så fedtet kan løbe fra.
  3. Salt din flæskesteg med groft salt i rillerne mellem sværene. Der skal groft salt ned i alle riller.
  4. Gør det samme med kværnet peber. Det er valgfrit, om man vil komme peber på sin flæskesteg, men vi synes, at det giver en god smag.

Fonden:

  1. Skræl dine gulerødder og løg.
  2. Skær gulerødderne og løgende i stykker. Du behøver ikke at skære det i små stykker.
  3. Kom stykkerne af gulerødder og løg i et ildfast fad sammen med grøntsagsbouillonen og vand.

Tilberedelse på grillen:

  1. Når din grill er 190 °C varm, så kom din flæskesteg ind på den øverste rist.
  2. Tag det ildfaste fad og kom den på den nederste rist. Det er vigtigt, at det ildfaste fad står under flæskestegen, så saften fra stegen kan dryppe ned i det ildfaste fad.
  3. Tag et stegetermometer, og sæt det ind i flæskestegen. Sørg for at ramme midten af stegen med proben, så du kan få den korrekte kernetemperatur i kødet.
  4. Grill din flæskesteg på 190 °C til den når en kernetemperatur på 50 °C.
  5. Når din steg har en kernetemperatur på 50 °C, så skruer du grillen op på maks. temperatur. I dette tilfælde 260 °C. Hvis du f.eks. har en Traeger Ranger grill, så er maks. temperaturen 230 °C.
  6. Grill din flæskesteg til den har sprøde svær og en kernetemperatur på 65 °C. Tag den derefter ud, og lad den trække med et viskestykke eller lign. over kødet, men sværene må ikke være pakket ind.
  7. Lad den stå til den når en kernetemperatur på 68 °C.

Saucen:

  1. Sigt indholdet fra det ildfaste fad, så du har væsken tilbage. Lad det stå et par minutter, så fedtet ligger sig oven på fonden.
  2. Fjern så meget af fedtet som muligt med en dyb suppeøse eller fedtskillerkande, da fedtet ikke er lækkert at have i sin flæskestegssauce.
  3. Tag fonden op i en gryde, og tilføj ca. 2 dl fløde.
  4. Hvis du synes saucen er for tynd, så kan du jævne den efter eget ønske med maizenamel og vand.
  5. Smag til med salt og peber.

Servering:

  1. Pak din flæskesteg ud, og skær den ud. Server den med den lækre flæskestegssauce. Velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward