play_circle_outline youtube
Helstegt And Med Andesauce Opskrift Pillegrill 1 3650
Helstegt And Med Andesauce Opskrift Pillegrill 2 3650
Helstegt And Med Andesauce Opskrift Pillegrill 3 3650
Helstegt And Med Andesauce Opskrift Pillegrill 4 3650
Helstegt And Med Andesauce Opskrift Pillegrill 5 3650

Andesteg på pillegrill

Vi har eksperimenteret med andesteg på Traegers træpillegrill, og vi kan love jer for, at den vil være at finde på aftensbordet oftere end ellers. Vi serverer selvfølgelig vores helstegte and med andesauce, for hvad er helstegt and uden sauce?

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Tænd grillen, og indstil den til 170 °C.
  2. Fjern evt. den øverste grillrist for at få plads til anden.

Tilbered andens indmad på grillen:

  1. Tag indmaden ud af anden, og læg det i en bradepande.
  2. Skær de to yderste led af vingerne.
  3. Læg smørret i bradepanden.
  4. Stil bradepanden på den nederste rist i grillen, så det hele bliver brunet godt af.

Klargøring:

  1. Skær æblerne i tern og bland dem med sveskerne i en skål - tilsæt 3-4 tsk. groft salt.
  2. Fyld nu de saltede æbler og svesker ind i anden. Gem gerne lidt æbler og svesker,  som senere skal bruges til saucen.
  3. Luk anden til med kødspiral, kødnåle eller brug madlavningssnor. Nogen synes gumpen smager godt og andre ikke, men uanset hvad, så er den god at lukke anden med.

Tilberedning på grillen:

  1. Tag de overskydende æbler og svesker, og læg dem ned i bradepanden til indmaden.
  2. Tilføj vandet. Hold godt øje med at bradepanden ikke koger tør, da væsken skal bruges til at lave saucen.
  3. Læg nu anden ind på grillristen lige over bradepanden med brystsiden nedad, så andefedtet kan dryppe ned i bradepanden.
  4. Når anden har fået ca. 1 time med brystsiden nedad vendes anden, så brystsiden vender opad. Husk at tjekke, om der er nok væske i bradepanden.
  5. Stik et stegetermometer ind i anden, så det sidder i midten af brystet og gå efter at ramme 75 °C.
  6. Når anden har nået 75 °C, tager du den ud, og lader den hvile, imens du laver saucen.

Saucen:

  1. Sigt bradepandens indhold, så du har væsken tilbage. Lad det stå et par minutter, så fedtet ligger sig oven på fonden.
  2. Fjern så meget af fedtet som muligt med en dyb suppeøse eller fedtskillerkande, da fedtet ikke er lækkert at have i sin andesauce.
  3. Tag fonden op i en gryde, og tilføj ca. 2 dl fløde.
  4. Hvis du synes saucen er for tynd, så kan du jævne den til efter eget ønske med maizenamel og vand.
  5. Smag til med salt, peber og evt. ribsgele samt andefond. Server andesaucen til din helstegte and.

Print opskriften

arrow_upward