x
Grill sammenligner
Vælg op til 3 grill, som du ønsker at sammenligne. Du kan frit vælge mellem gasgrill, kulgrill og træpillegrill.
1 grill valgt
Sammenlign Luk sammenligner

Kylling med grøntsager i pikantsauce; en alt-i-en-hverdagsret

alarm_add Forb. 10 min.
query_builder 1 t.
face 4  personer
Bronson Træpille
Lettere
Sådan gør du:
Tænd grillen
  1. Tænd grillen på 200 grader og mens grillen bliver varm, kan du forberede kyllingebrysterne.
Lav marinaden til kyllingerne
  1. Skær det værste fedt af kyllingebrysterne og skulle der være en lille sene, så fjern den også.
  2. Bland paprika, salt og peber i en lille skål.
  3. Tilsæt olien og rør godt rundt.
  4. Pensel overfladen på kyllingebrysterne med marinaden for at give noget ekstra smag.
Grill kyllingefileterne
  1. Læg de marinarede kyllingefileter ind på den nederste grillrist og ud i siden af grillristen, så der stadig er plads på risten til dine grøntsager. Vær opmærksom på at grillristen er varmere på de yderste ca. 5 cm, så undgå, at maden ligger der.
  2. Grill kyllingebrysterne til de har en kernetemperatur på 65 grader - det tager ca. 20 minutter.
Gør grøntsagerne klar
  1. Mens kyllingestykkerne griller, gør du grøntsagerne klar.
  2. Skyl løg, porre, squash og peberfrugt, og skær dem i grove stykker.
  3. Læg dem i et fad.
  4. Drys bladene fra 3 kviste timian over grøntsagerne.
  5. Hæld de flåede tomater ud over grøntsagerne.
  6. Fordel pikantosten rundt om i fadet.
  7. Tilsæt mælken.
Grill grøntsagerne
  1. Stil fadet med grøntsager og sauce ind i grillen ved siden af kyllingebrysterne.
  2. Hvis du laver bulgur til retten, så hæld kogende vand op i en gryde, tilsæt bulgur og stil gryden ind i grillen. Derefter passer den sig selv.
  3. Når grøntsagerne har grillet i ca. 15 minutter passer det med, at kyllingernes kernetemperatur er ca. 65 grader. Rør lidt rundt i fadet.
  4. Læg kyllingestykkerne op i fadet og oven på grøntsagerne.
  5. Grill det hele yderligere i 10-15 minutter.
Pynt og server din kylling med grøntsager i pikantsauce
  1. Tag dit fad med kylling, grøntsager og pikantsauce ud af grillen.
  2. Pynt med timiankviste og server med grov bulgur. Kylling med grøntsager i pikantsauce - BUM, en lækker alt-i-en-hverdagsret!

Skole, arbejde, fritidsaktiviteter, indkøb og meget mere – hverdagen tromler derudad og derfor er det ekstra rart, når der kan presses lidt grill-glæde ind i den travle kalender. Med dette fokus har vi lavet nogle lette, hurtige og sunde hverdagsretter til hele familien, Kylling med grøntsager i pikantsauce er en af dem. Som med alle vores andre opskrifter er denne nem, med få ingredienser og du kan købe det hele i din lokale netto.

Alt-i-en-ret klinger bare godt i ørene, når man har haft en lang dag, og gerne vil grille nem aftensmad. Omvendt vil man selvfølgelig også gerne, at det smager så godt som overhovedet muligt. Derfor er kylling med grøntsager i pikantsauce et stensikkert hit… for udover at det er exceptionelt let at lave, så er det et sundt familievenligt hit af de helt store.

Vi har i dag grillet på en Ironwood 885, som er en lækker familie-grill med ekstra meget plads. Læs mere om grillen her.

Læs mere
I videoen har vi leget med
  • Traeger Ironwood 885

    Den super fede Ironwood 885 fra TRAEGER har altså et piv-frækt navn: Ironwood! 885'eren er et niveau større end 650 modellen, men selvfølgelig også spækket med de bedste ekstraordinære features og over-blære...

    Se mere her
Se Ingredienser
  • 600 gram kyllingebrystfilet
  • 1 stort løg
  • 1 porre
  • 1 squash
  • 2 røde peberfrugter
  • 8 kviste timian - 2 hakkede kviste til maden og 6 kviste timian til pynt
  • 200 gram pikantost
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl sødmælk
  • 1 tsk paprika
  • Salt & peber
  • Server evt. grov bulgur dertil

Tilbehør anvendt i videoen

Til opskriften på alt-i-en-hverdagsretten med kylling med grøntsager i pikantsauce har vi leget med følgende tilbehør...

Google anmeldelser
4.9
Baseret på 10 anmeldelser