play_circle_outline youtube
Sommer Pimpet Svinemoerbrad Opskrift Pillegrill 5 3715
Sommer Pimpet Svinemoerbrad Opskrift Pillegrill 1 3715
Sommer Pimpet Svinemoerbrad Opskrift Pillegrill 2 3715
Sommer Pimpet Svinemoerbrad Opskrift Pillegrill 3 3715
Sommer Pimpet Svinemoerbrad Opskrift Pillegrill 4 3715

Sommerpimpet svinemørbrad

De fleste har nok haft en kende kedelig og tør oplevelse med at vikle lidt bacon om en svinemørbrad og smække den i grillen. Det har vi i hvert fald! Men det behøver du heldigvis ikke døje med mere. I dag laver vi nemlig en anderledes, mør, saftig og spændende udgave af svinemørbrad med bacon – en udgave, som er lige så nem men tusinde gange bedre. Det er simpelt: Smør et flute med pesto og smøreost, og læg kødet i midten. Vikl bacon omkring, grill det og til sidst smør godt med BBQ sauce.

I dag griller vi på en Traeger PRO 575 pillegrill.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Stil grillen på 180 °C. og tryk 'ignite'. Mens grillen bliver varm laver du stegen klar. Hvis du bruger en gasgrill eller andet, så skal du gøre klar til indirekte grillning.
  2. Pillegrill med 2 grillriste: Vi har fjernet den øverste grillrist for at have god arbejdsplads.
  3. Pillegrill med 3 grillriste: Så kan du med fordel tage den øverste grillriste ud, stille maden på den midterste og have et fad til opsamling af fedt og BBQ sauce på nederste grillrist. På den måde har du massere af arbejdsplads og mindre rengøring.

Klargøring:

  1. Rør din smøreost og rub godt sammen i en skål.
  2. Skær ciabattabrødet igennem – så du har et langt overstykke og et langt understykke.
  3. Smør din pesto på den ene halvdel af brødet og den rørte smøreost på den anden halvdel af brødet.
  4. Læg svinemørbraden ind i brødet, så du har en sandwich bestående af brød, pesto, svinemørbrad, smøreost og brød igen.

Baconflet:

  1. Nu skal brødet med fyld pakkes ind i baconflet. Du kan nøjes med at vikle bacon omkring din ’sandwich’ men hvis din sandwich er meget tyk, så er det en fordel med baconflet - og så er det også ekstra lækkert at kigge på.
  2. Tag 11 skiver bacon og læg dem lodret helt tæt op af hinanden på et stykke bagepapir/madpapir. 11 stykker passer med længden på vores flute. Du kan med fordel give skiverne numre - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 og 11.
  3. Start fra den ene ende ved at folde de ulige numre bacon 1, 3, 5, 7, 9 og 11 op og væk fra dig selv. Fold dem op, så det ca. passer med bredden på et stykke bacon.
  4. Læg nu en skive bacon vandret henover de lige numre bacon. Det kan være nødvendigt at ’forlænge’ skiven med endnu en skive.
  5. Fold skive 1, 3, 5, 7, 9 og 11 tilbage.
  6. Fortsæt med at baconflette yderligere 8 skiver vandret.
  7. Derefter lægger du din ’sandwich’ midt på dit baconflet og med bunden op.
  8. Brug nu dit bagepapir til at folde baconflettet op omkring sandwichen, og stil den indpakkede mørbrad med flet-lukningen nedad, så vægten holder det lukket. Selv hvis du ikke bruger baconflet, men bare vil folde bacon omkring, så er bagepapiret stadig et godt fif.

Tilberedning på grillen:

  1. Forvarm træpillegrillen til 180 °C. Hvis du bruger en gasgrill eller andet, så skal du gøre klar til indirekte grillning.
  2. Pillegrill med 2 grillriste: Vi har fjernet den øverste grillrist for at have god arbejdsplads.
  3. Pillegrill med 3 grillriste: Så kan du med fordel tage den øverste grillriste ud, stille maden på den midterste og have et fad til opsamling af fedt og BBQ sauce på den nederste grillrist. På den måde får du masser af arbejdsplads, og der bliver mindre rengøring af grillen.
  4. Stil din indpakkede svinemørbrad ind på grillristen.
  5. Brug et stegetermometer og sørg for at spidsen rammer ca. midt i kødet.
  6. Når kernetemperaturen rammer 60 °C, skal den pensles godt og gavmildt med barbecuesauce. Det tager omkring 45 min. men brug et stegetermometer for at være sikker.
  7. Når din sommerpimpede svinemørbrad når en kernetemperatur på 65 °C,  er den helt færdig. Tag den ud af grillen og lad kødet trække et par minutter – derefter er den klar til servering.

Print opskriften

arrow_upward